Laddar...

Led-plafond bästa valet för platsbesparande allmänbelysning

Led-plafonden är en taklampa som sitter monterad direkt mot taket. De kan vara ett bra alternativ om du letar efter allmänbelysning och det finns modeller som passar både i hallen, köket, sovrummet eller badrummet.

En plafond passar bra för allmänbelysning där du inte vill ha en pendellampa – till exempel i köket där luckorna riskerar att slå i lampor som hänger ner eller i hallen för att slippa ha en lampa som hänger i vägen för hatthyllan till exempel.

Det passar även bra med en plafond i badrummet, där du kanske har ont om utrymme och inte vill ha något som tar för mycket visuell plats i taket. Det är viktigt att säkerställa att lampan har en ip-klassning för fuktiga eller blöta utrymmen om du ska ha den i badrummet, minst IP44.

Plafonder med inbyggd led-lampa

Led-plafonder är enkla att installera och tar inte så mycket plats eftersom de sitter direkt i taket. Liksom med många andra typer av nyare lampor finns även plafonder med inbyggd led-belysning. Dessa är ett bra alternativ när du vill ha en hållbar taklampa med lång livslängd och liten elförbrukning.

Led-plafonder med inbyggd ljuskälla sprider ett härligt ljus i rummet där den sitter. De finns i olika modeller, gemensamt för de flesta är att de ofta tar mindre plats i taket än konventionella plafonder.

Hitta rätt led-plafond för dig

Ett bra tips är att först fundera över var du vill ha den, sedan leta efter en modell du tycker passar i rummet. Vissa modeller har dimmer, dessa är att föredra om du ska ha den i sovrum eller vardagsrum och vill kunna styra belysningen.

Läs allt om led här.

Relaterade produkter

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här