Laxceviche på grillen

Smarrigt recept på laxceviche från Niklas Ekstedt med chili, lime och avokado. Rätten serveras i ett ångat vitkålsblad.

 

Ingredienser

1 chilifrukt

2 klyftor vitlök

2 msk fisksås

2 msk socker

1 lime

200 g lax

1 avokado

Vitkål

 

Gör såhär

1. Tänd grillen, så har du bra glöd när det är dags för tillagning.

2. Hacka chilifrukt och pressa vitlök. Blanda fisksås, socker och pressad lime i en skål. 

3. Skär lax i kuber och avokado i lika stora bitar. 

4. Blanda med dressingen och marinera några minuter.

5. Lägg vitkål på grillen och fyll med fisk och avokado. 

6. Lägg på locket på grillen och låt det ånga några minuter.

 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris