Krydda rätt

Har du också en rad burkar som står längst bak i kryddhyllan som aldrig används? Låt alla kryddor få en chans och våga testa! Kanske hittar du en ny favorit.

Fisksås

Använd istället för sardeller i en caesardressing eller smaka upp köttfärssåsen med denna produkt som många mest använder i pad thai.

Sesamolja

Droppa i en soppa, vispa ner i en vinägrett eller krydda upp popcornen.

Tahini

Använd på rostat bröd istället för smör, gärna med lite honung. Funkar också bra att reda soppor med istället för exempelvis jordnötssmör.

Miso

Funkar i det mesta för mer umami. Vispa ner i en pastasås, soppa eller smaksatt majonnäs.

Kryddrubs

Använd inte bara när du grillar, använd för att smaksätta en plåt med ugnsrostade grönsaker, krydda hel laxsida eller strössla lite på potatispurén när det är finmiddag hemma.

Körvel

Smakar lite lakrits och kan balansera upp syra. Perfekt i soppor och grytor, våga prova!

Citronpeppar

Kanske känns väldigt mycket 1980-tal, men tänk lite vad det är. Citronpeppar är en allkrydda med salt, svartpeppar och citron, alltså sälta, pepprighet och syra. Den är definitivt värd mer kredd än vad den får.

Spiskummin

Funkar bra med salt på ägg. Ugnsrostad blomkål med spiskummin ger en nötaktig smak. Smaksätt gärna beska såser som raita med lite spiskummin för att dra fram mer sötma från gurkan.

Garam masala

Kan användas till mer än indisk mat så klart. Supergott med ingefära i en morotssoppa, på bakad potatis, i en äggröra och ugnsrostade rotfrukter.

Rosmarin

Funkar bra med svamp, griskött, lamm och varför inte lök. Alltså rätt många användningsområden om du råkar ha en burk hemma.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris