Laddar...

Nya traditioner med årets belysningstrender

Julen närmar sig med stormsteg. För många innebär det en inventering och uppdatering av hemmets julbelysning. Men vilken stil lyser egentligen starkast på trendhimlen 2022? Elons belysningsexpert, Alinda, har svaren.

Elons expert, Alinda, listar årets starkaste julbelysningstrender. 

Juletiden är ett perfekt exempel på när gamla traditioner smälter samman med nya för att tillsammans skapa den där unika, personliga mixen för varje familj. Detsamma kan sägas om julbelysningslådan; där samsas inte sällan arvegods och gamla klassiker som oftast mår bra av ett nytillskott. Vilken av årets julbelysningsstilar blir din nya klassiker? Elons belysningsexpert, Alinda, är inte utan förslag.

Hur fasta är vi i våra traditioner när det kommer till julbelysning idag, skulle du säga? 

– Jag tycker absolut att vi har gått mer från det traditionella till det mer moderna, både när det gäller färg och formspråk. Det är väldigt kul att se!

Vilka belysningstrender har fastnat hos dig genom åren?

– Under exempelvis 80- och 90-talen såg vi mycket vitt och rött. Det var få hem som vågade ta ut svängarna så mycket. 

Vilka av årets trender är du själv sugen på att testa? 

– Det jag kommer testa i år är julbelysning med svarta inslag, det är min favorit!

Jordnära jul

"Naturtoner i beiget, krämvitt och grått skapar den där perfekta balansen. Här finns något för alla hem!” 

Tänk trä

“Julbelysning med träinslag är riktigt stort i år. Trenden handlar om rotting, papper och obehandlade träslag. Detta är en del av den naturnära trenden som vi sett växa sig allt starkare under de senaste åren.”

Stick ut i svart

“Julbelysning i svart är en spännande uppstickare i år. Det är ett enkelt sätt att addera en modern twist till ett i övrigt mer traditionellt julhem.”

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här