
Grillad sallad med sparris - enkelt och gott
Den här grillade salladen med sparris är det perfekta tillbehöret till middagen. Släng på när grillen är som varmast och njut av en krispig och syrlig sidorätt!
2 portioner
1 knippe grön sparris
1 huvud gemsallad eller romansallad (halverad på längden)
1 lime (halverad)
Några nävar bladpersilja
Kirskål om det är säsong
Olivolja
Salt
2 skivor surdegsbröd
Så gör du:
Grilla sparris, lime och sallad över hög temperatur, det gör inget om ytan blir lite bränd.
Pensla en skiva surdegsbröd med olivolja och grilla på båda sidor.
Dela sparris och sallad i mindre bitar när den grillats.
Gör dressingen genom att blanda några matskedar olivolja, pressa den grillade limen och lite salt.
Blanda sparris, sallad, bladpersilja, kirskål och dressingen. Servera brödet vid sidan om eller skär ner till krutonger.