Testa det här smarriga och hälosamma receptet på tjocka, goda och proteinberikade belgiska våfflor som du gör i belgiskt våffeljärn. Våfflorna innehåller banan, mandelmjöl och proteinpulver vilket gör de otroligt näringsrika och matiga. Receptet är dessutom gluten- och laktosfritt!
Nyttiga belgiska våfflor
Recept för ca 5 belgiska våfflor
INGREDIENSER
Kokos- eller rapsolja att smörja med 2 ägg 2 mogna bananer 2 dl mandelmjöl 1 dl vassleproteinpulver choklad
Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet i en bunke. Använd eventuellt en elvisp eller stavmixer.
Hetta upp våffeljärnet och smörj med kokos- eller rapsolja mellan varje gräddning.
Grädda våfflorna och toppa med hallon och ringla över smält mörk choklad. Pudra över lite florsocker och servera eventuellt med grädde eller glass. Allt beroende på hur nyttig du vill vara.