Belgiska våfflor – proteinrikt recept

Testa det här smarriga och hälosamma receptet på tjocka, goda och proteinberikade belgiska våfflor som du gör i belgiskt våffeljärn. Våfflorna innehåller banan, mandelmjöl och proteinpulver vilket gör de otroligt näringsrika och matiga. Receptet är dessutom gluten- och laktosfritt! 

Belgiska våfflor med choklad och bananBelgiska våfflor med choklad och banan
Belgiska våfflor med choklad och banan.

Nyttiga belgiska våfflor

Recept för ca 5 belgiska våfflor

INGREDIENSER

Kokos- eller rapsolja att smörja med
2 ägg
2 mogna bananer
2 dl mandelmjöl
1 dl vassleproteinpulver choklad

TOPPING

Hallon
Smält mörk choklad (86 %)
Florsocker/Sukrin Melis florsocker
Ev. grädde eller glass

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet i en bunke. Använd eventuellt en elvisp eller stavmixer.
  2. Hetta upp våffeljärnet och smörj med kokos- eller rapsolja mellan varje gräddning.
  3. Grädda våfflorna och toppa med hallon och ringla över smält mörk choklad.
    Pudra över lite florsocker och servera eventuellt med grädde eller glass. Allt beroende på hur nyttig du vill vara.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris