Köksknivar

Köksknivar

En vass kökskniv av hög kvalitet är själva fundamentet i ett kök. Därför kan det vara en god idé att börja just här – där vårt aktue... Läs mer

Laddar...
Hitta din produkt
I lager
 1. I webblager 1 vara
Visa alla Visa färre
Pris
Visa alla Visa färre
Djup (mm)
Visa alla Visa färre
Höjd (mm)
Visa alla Visa färre
Sortera utifrån
Visar 2
 1. Köksredskap, glas och porslin/Köksknivar Professional Secrets Presentbox Kock- och Brödkniv Annan 115735
  Presentbox med knivar Professional Secrets Presentbox Kock- och Brödkniv
  Specialpris 1 490 :- Ordinarie pris 1 990 :-
  Presentbox med kockkniv och brödkniv
  Webb I butikslager I butikslager Ej i din butik Vissa butiker
  Önskelista I önskelistan Du måste logga in eller registrera ett konto för att kunna använda önskelistan
 2. Kökskniv OBH Nordica Brödkniv 8422 21cm 105546
  Brödkniv Brödkniv 8422, 21 cm
  699 :-
  Unik designad brödkniv (21 cm)
  Ej webb I butikslager I butikslager Ej i din butik Vissa butiker
  Önskelista I önskelistan Du måste logga in eller registrera ett konto för att kunna använda önskelistan
Visar 2

En vass kökskniv av hög kvalitet är själva fundamentet i ett kök. Därför kan det vara en god idé att börja just här – där vårt aktuella knivsortiment finns.

Att tänka på

När du ska välja kökskniv är det bra att ha kontrollera vilket HRC-tal kniven du är intresserad av har. HRC-talet anger hur hårt knivens blad är. De flesta köksknivar av lite högre kvalitet bukar ha ett HRC-tal mellan 54-64.

En annan aspekt är materialet. Är du ute efter en långlivad kökskompanjon som håller en vass egg ska du fokusera på köksknivar med hög kolhalt. Detta eftersom den sortens knivar är lätta att hålla vassa med lite regelbunden slipning.

Att välja ett komplett knivset

Beroende på vilken typ av kulinariska äventyr du ger dig ut på i köket, så kommer dina behov av köksknivar att se lite olika ut. Som entusiastisk hemmakock kan du komma ganska långt med en rejäl kockkniv i något större format. Även om detta med stor sannolikhet blir din mest välanvända kniv, kommer du snart uppleva dig något begränsad av att enbart ha den i knivstället.

Du kan få fler dimensioner i din matlagning om du kompletterar med en mindre skalkniv. Om du dessutom brukar laga mat från grunden, kan en filékniv ofta komma väl till pass

I vårt sortiment finner du bara högkvalitativa köksknivar. Därför kan du välja en kniv som är i rätt storlek och utförande för just dig, och vara säker på att den håller måttet en lång tid framöver.

Så håller du knivarna vassa med en knivslip
Så håller du knivarna vassa med en knivslip

Vi vet hur trist det är när kniven börjar bli slö efter ett tag. En vass kniv är A och O när det kommer till matlagning och det blir både enklare, roligare och säkrare med ett vasst knivblad. Så här använder du en knivslip och får dina knivar att bli som nya igen!

Läs mer
Köpguide till knivar – bra köksknivar för varje kök
Köpguide till knivar – bra köksknivar för varje kök

Det finns en uppsjö av knivar där ute som är lämpade för olika typer av matlagning. För att få ett så bra resultat som möjligt i köket bör du använda en kniv som är anpassad för den mat eller råvara du ska skära eller hacka. Vi guidar dig genom djungeln av knivar och hjälper dig hitta rätt knivar för ditt kök.

 

Läs mer

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här