Börja dagen med ett glas färskpressad juice! Vi har juicepress, slowjuicer och råsaftcentrifug. Vilken juicemaskin har du bäst nytta av?
Råsaftcentrifug
Med en råsaftcentrifug kan du göra juice och dessutom använda fruktköttet till bakning eller matlagning. I en råsaftcentrifug kastas frukt och grönt runt, vilket gör att juicen samtidigt pressas ur dem. Fruktköttet samlas i en egen behållare. Fyll din juicecentrifug med det säsongen har att ge. Det kan vara allt från morötter och tomater till blodapelsiner och plommon. Det går alldeles utmärkt att använda frukt som blivit lite förstörd, så du behöver inte kasta den.
Slowjuicer
Precis som med råsaftcentrifugen kan du juica de frukter och grönsaker du vill med en slowjuicer. Slowjuicers är emellertid mer försiktiga och noggranna än vanliga råsaftcentrifuger. Här krossas först alla ingredienser och sen pressas de varsamt genom en sil. Det gör att du får ut mer juice än med en traditionell råsaftcentrifug. Den här juicen skiktar sig inte och slowjuicern bibehåller mer vitaminer, antioxidanter, enzymer och mineraler. Dessutom jobbar en juicer ofta tystare än en traditionell juicecentrifug, vilket kan vara bra om du är morgonpigg.
Citruspress
Citrusfrukter som citron, apelsin, clementin och lime är utmärkta att göra juice av. De innehåller nämligen mycket C-vitamin och är rika på naturlig saft. Juicepressar är utmärkta för att få ut så mycket juice som möjligt ur frukterna. Med en citruspress klämmer eller snurrar du citrusfrukten mot en kona. Det går snabbt och enkelt att pressa en kanna apelsinjuice. Du kan även välja en elektrisk juicepress. Med Wilfa Squeezy Big JU2S-800 kan du pressa frukter och grönsaker på nolltid! Eller varför inte testa den retorinspirerande Smeg juicepress
Hos Elon hittar du både små och stora modeller av juicemaskiner så att du kan välja den som passar bäst i ditt kök och för ditt behov och plånbok.