Frågor och svar om mobil och telekom

 


Om du har en fråga som du vill se besvarad på någon av våra expertsidor kan du mejla info@elongroup.se.
Är du journalist och vill komma i kontakt med någon av våra experter, mejla camilla.waldmark@elongroup.se.

Möt våra experter inom mobil och telekom

 

Namn: Marcus Larsson

Ålder: 45 år

Butik: lon Ljud & Bild i Lycksele

Ansvarsområde: Säljare inom mobil- och telecom, delägare.

Yrkesbakgrund: Andra generationens radiohandlare med 25 års erfarenhet inom ljud- och bildområdet.  

Marcus Larsson

“Jag kanske inte löser så mycket korsord eller sudoku, men på jobbet är jag en riktig problemlösare!”, säger Elons nya expert inom mobil och telekom. 


Med 25 år inom ljud- och bildbranschen har Elon-experten Marcus Larsson följt mobilens snabba utveckling, från en otymplig tegelsten för företag till vår mest högteknologiska vardagspryl. I takt med det har intresset för området bara ökat, även om fascinationen för teknik funnits med sedan starten för den Lycksele-baserade butiksdelägaren som också är andra generationens radiohandlare. 


Berätta, hur blev du intresserad av mobil- och telekomområdet?

– Jag har erfarenheter från alla stadier av mobilens utveckling, från telekom med fokus på företagstjänster, till smartphonens embryo, till dagens högteknologiska pryl. Det har varit väldigt intressant att följa. Sen har jag alltid varit teknikintresserad och lösningsfokuserad, jag kanske inte löser så mycket korsord eller sudoku på fritiden, men här på jobbet är jag en riktig problemlösare! 


Vad ger du för råd till den som är sugen på att införskaffa en ny mobil? 

– Mitt främsta råd är att det lönar sig att investera i en lite dyrare variant, då får du hög kvalité. Har vi köpt något dyrt tenderar vi dessutom att ta bättre hand om det, vilket också gör att prylen håller längre. 


Vad är det bästa med ditt jobb?

 – Det bästa är att få hjälpa till, det känns tillfredsställande. Jag gillar att man tar sig tid och gör saker ordentligt, både när det kommer till att bygga kundrelationer och mitt företag.


Vad ser du för trender inom ditt område under de närmsta åren? 

–  Det jag ser är att branschens giganter närmar sig varandra. Operativsystemen har helt enkelt fått mogna och oavsett produktutveckling landar man i hyfsat liknande resultat. Sen tror jag att vi kommer att få fler finesser med AI:n bakom ratten. En till stor trend är mobiler med vikbara skärmar.


Vilka mobilfunktioner brukar du tipsa kunderna om? 

– Jag brukar försöka att utmana och inspirera, särskilt våra lite äldre kunder. Till exempel är funktionen att omvandla tal till text med hjälp av röstassistenten ett väldigt användbart medel när man väl har fått grepp om det. Sen tycker jag att man ska utforska alla nya bildredigeringsverktyg, som att sudda eller klippa ut delar av en bild, eller att knäppa foton i mörker med hjälp av nattläget. För alla som använder sig av videosamtal så är ett stativ ett smart och billigt tillbehör till din mobiltelefon som gör upplevelsen bättre, stabilare och smidigare.

 


Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris