Få dina kläder att hålla längre med Electrolux

Med Electrolux PerfectCare ger du dina kläder ett längre liv - för en mer hållbar framtid.

Varje år kastas miljoner ton kläder som är i gott skick helt i onödan. Hur vi vårdar våra kläder har stor inverkan på vår miljö och att minska klädsvinnet är något vi kan göra här och nu. Därför har vi utvecklat tvättmaskiner och torktumlare som ger kläder längre liv och minskar klimatpåverkan.

Ånga istället för tvätta

Det är ofta helt onödigt att överbelasta en tvättmaskin genom att överfylla den, speciellt när syftet är att ge kläderna en snabb uppfräschning. Genom att använda ånga sparar du på din vattenförbrukning, förlänger livslängden på dina kläder och minskar klimatpåverkan. En bonus är att ånga behandlar skrynklor och veck så att du sparar tid vid strykningen.

Många av Electrolux tvättmaskiner och torktumlare är utrustade med ett Steam Refresh-program vilket ångar kläderna i slutet av tvättprogrammet eller när du själv önskar.

Varför 30 är det nya 40 inom tvätt

De flesta skulle vilja ha en mer miljövänlig inställning när det kommer till att tvätta sina kläder. Men många tror att låga temperaturer inte kan få bort oönskad lukt och fläckar. Med dagens avancerade förtvättsteknologi är 30°C lika effektivt som 40°C. Färgerna bevaras längre samtidigt som den nyttjar energin mer effektivt.

Sänk tvättgraden

Tvätta kläder i 30 grader istället för 40, så kan du minska energiförbrukningen med 35%.

Spara vatten

Använd ånga för att fräscha upp kläder som inte kräver ett långt tvättprogram och spara mer än 40 liter vatten per tvätt.

Tvättmedel

Använd flytande tvättmedel när du tvättar färgade kläder då tvättmedel i pulverform innehåller blekmedel som kan vara orsaken till att färgen bleknar.

Korrekt dosering

Tänk på att dosera tvättmedlet korrekt utifrån vattenhårdheten och tvättmängden. Överdosering innebär att du riskerar färgblekning och att kläderna slits. Underdoering kan istället innebära att kläderna blir tråkiga och gråaktiga med tiden.

Steam Refresh-program

Använd ånga för att fräscha upp kläder som inte kräver ett långt tvättprogram. Ånga behandlar också skrynklor och veck, vilket gör ånga till en hållbar ersättare till strykjärnet.

Utomhusprogram

Torktumla dina funktionskläder för att återställa det aktiva membranet. På så sätt optimerar du klädernas livslängd och prestanda.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris