Laddar...

Varför ska jag cirkulera min gamla hemelektronik?

Många av de gamla mobiltelefoner och annan elektronik som vi har hemma, men inte använder, har komponenter som är värdefulla och kan återanvändas i ny teknik. Genom att cirkulera din gamla elektroniken gör då både dig och omvärlden en tjänst. Du slipper ha gamla prylar som samlar damm, ny teknik kan skapas av de komponenter som finns kvar och vår gemensamma framtid blir mer hållbar. Om alla cirkulerar sina gamla elprodukter kan vi nå hållbarhetsmålen snabbare.

Läs mer om varför och hur du ska cirkulera din gamla hemelektronik här!

Ett hållbart ansvartagande

Genom att lämna in din gamla mobiltelefon och få den återbrukad/återvunnen bidrar du till en mer hållbar utveckling. Återförsäljaren kan då även förse producenter med återbrukade komponenter som kan bli till ny teknik, vilket innebär att vi sparar på jordens resurser. 

Cirkulera din mobiltelefon tryggt

För många är mobilen en personlig tillhörighet och att lämna ifrån sig den kan väcka en rädsla om att personlig information ska delas med omvärlden. Men genom att lämna in mobilen för återbruk kan du få hjälp med en fullständig radering av informationen och samtidigt få ett skriftligt intyg på det. Om mobilen istället behöver återvinnas kan du vid inlämning hos en återförsäljare känna dig säker att den bryts ned i den grad att ingen information finns kvar.

Hur går jag tillväga om jag vill cirkulera min hemelektronik?

I våra Elon Ljud & Bild-butiker kan du lämna in din gamla mobiltelefon - vår kompetenta personal hjälper dig cirkulera den samtidigt som du bidrar till en bättre miljö. Vi hjälper dig att värdera den och ser sedan till att den antingen återbrukas eller återvinns.

Förutom mobiltelefoner tar samtliga av våra butiker, både Elon och Elon Ljud & Bild, emot gamla vitvaror och hemelektronik för att du ska kunna känna dig säker på att dessa återvinns på bästa sätt.

Cirkulera Mera är ett intiativ framtaget av Elektronikbranschen där Elon ingår.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här