Dags att byta mobil? Upptäck de bästa telefonerna just nu

Är du ute efter att byta mobil? I den här guiden förklarar vi vad du bör tänka på innan du köper en ny mobiltelefon och vi listar även de bästa telefonerna från Samsung och Apple just nu. Elons kategoriansvariga för telefoner, Michael Rosvall, har valt ut några favoriter med fokus på kvalitet och funktion –  allt från premiumval till budgetvänliga alternativ. Här finns något för alla!

Att tänka på när du ska byta telefon

Innan du tar steget att byta mobil finns några saker som kan vara bra att tänka på:

  1. Säkerhetskopiera din data: Innan du byter telefon, se till att säkerhetskopiera alla dina bilder, kontakter, meddelanden och annat viktigt som du har sparat på din enhet. Du kan göra detta på flera sätt: genom att använda molntjänster, externa hårddiskar eller överföra filerna till din nya telefon - antingen trådlöst eller med en USB-kabel.
  2. Fundera på dina behov: Innan du köper en ny telefon, tänk på vilka funktioner som är viktiga för dig. Vill du ha en stor skärm eller en kamera med hög upplösning? Behöver du en telefon med bra batteritid eller snabb laddning? 
  3. Kontrollera kompatibilitet: Om du har många appar eller enheter som är kopplade till din gamla telefon bör du se till att din nya telefon är kompatibel med dessa. Vissa appar fungerar kanske inte fungerar på din nya mobil, och vissa enheter kan kräva en viss typ av anslutning.
  4. Pris och budget: När du köper en ny telefon är det viktigt att ha en budget att utgå från. Det kan vara frestande att välja den senaste och mest avancerade modellen, men om du redan från början vet vilken budget du har kan du välja en modell som passar din plånbok. 
  5. Återanvänd eller sälj din gamla telefon: Om din gamla telefon är i gott skick kan du sälja den istället för att slänga den. Detta är bättre både för miljön och för din plånbok. Alternativt kan du ge bort din gamla mobil till någon som har behov en telefon men inte har råd att köpa en ny. 

 

Premium-valet: Samsung

För dig som är ute efter en androidmobil med oslagbar kamera ska du välja en modell från Samsung Galaxy S23-serien. I vårt sortiment hittar du både S23 och S23 Ultra i svart, grön, gräddvit och lavender. Du kan välja mellan 256GB och 512GB.

Galaxy S23-serien kommer med vassare Nightography än tidigare - vilket möjligör fantastiska fotografier även nattetid. 

Premium-valet: iPhone

För dig som ska byta mobil och vill köpa en iPhone tipsar vi dig att välja en iPhone 14 eller en iPhone 14 Pro.

6,1-tums Super Retina XDR-skärm, tålig design och kraschdetektering, en säkerhetsfunktion som ringer efter hjälp när du inte kan. 

Den vanliga 14-modellen kommer i fem olika färger: midnattssvart, röd, lila, stjärnglans och blå. Med 14 Pro kan du välja mellan fyra olika färger: silver, rymdsvart, djuplila och guld. 

Mobiler i mellanprisklassen

Här har vi samlat modeller från Samsung och iPhone med något lägre prislapp än våra premiumval, men som fortfarande har stilren design och fantastiska funktioner. 

I vårt sortiment hittar du bland annat Samsung Galaxy A53 som ger dig bättre bilder tack vare sin AI Image Enhancer och Samsung Galaxy A33 vars imponerande batteri kan hålla upp till två dagar.

Eller varför inte ta en titt på iPhone SE? Denna modell tar otroliga bilder och filmer - perfekt för dig som älskar att fotografera och filma.

Läs mer: Så skriver du ut bilder från din mobil – steg för steg

Budgetmobiler

Även för dig som ska köpa en budgetmodell finns det snygga och funktionella mobiler att välja mellan.

Vi rekommenderar dig att ta en titt på Samsung Galaxy-serien. Här hittar du A23 och A13 i minimalistisk stil med 5,000Ah-batteri som håller upp till två dygn på endast en laddning.  

Läs mer: 10 prisvärda smart-tv:s just nu

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris