Allt du behöver veta om att grilla på balkong

Sommaren står runt hörnet och det är dags att plocka fram grillen igen. Det är få saker som slår grillkvällar på balkongen i solnedgången, men hur ligger det till med reglerna för grillning på egen balkong egentligen? Vi reder ut vad som gäller och guidar dig till de bästa grillarna för det lilla utrymmet.

 

Får man grilla på balkongen?

Det finns ingen lag kring grillning på balkongen, eller några andra balkonglagar för den delen heller, men det betyder dessvärre inte att det är fritt fram. 

Regler kring grillning beslutas av bostadsrättsföreningen i bostadsrätter medan hyresvärden sätter ordningsreglerna i hyresrätter. Det betyder att det är olika bud beroende på var du bor. 

En del föreningar tillåter ingen grillning alls, vissa tillåter elgrillar men har förbud mot kol-och gasolgrillar medan några föreningar tillåter all typ av grillning på balkongen. Om du är osäker på vad som gäller på din balkong ska du därför vända dig till din hyresvärd eller förening för svar. Om det råder eldningsförbud i kommunen är det de riktlinjerna som ska följas.

Kom ihåg: Även om det är tillåtet att grilla på balkongen i ditt hus kan matoset vara ett störningsmoment. För att vara på den säkra sidan och hålla dig på god fot med grannarna är det därför alltid bra att fråga dem innan du sätter igång grillen.

 

Elgrill för balkong

Användning av elgrill på balkongen har många fördelar. Eftersom den inte har någon låga finns det ingen brandrisk och det går att reglera temperaturen beroende på vad som ligger på grillen. Det är det miljövänligaste alternativet när det kommer till grillar och dessutom är en elgrill perfekt för den som tycker om att grilla året runt eftersom det finns små modeller som kan användas inomhus under vintermånaderna. Du kan köpa både stående elgrillar och bordsmodeller beroende på vilken som passar dina behov bäst.

 

Bästa grillarna för balkongen i sommar

 

För dig som vill justera grillens temperatur efter maten

 

Outdoorchef Chelsea 420 Elgrill är kompakt, enkel att montera och har sju olika värmenivåer för att alltid ge maten ett perfekt resultat. Den står på ben och har en matlagningshöjd på 73 cm. Den här grillen ger ditt kött eller dina grönsaker en ljuvlig grillsmak utan att behöva investera i en kol-eller gasolgrill. 

Läs mer om Outdoorchef Chelsea 420 ElgrillFör dig som inte vill lämna bordet


Tristar Elgrill BQ-2884 är det perfekta alternativet för dig som vill ha en portabel elgrill på balkongen som inte upptar massor av utrymme. Grillen har en diameter på endast 30 cm vilket gör att du lätt kan flytta den och förvara i köksskåpet när den inte används. När maten grillas droppar fettet ner i vattenbehållaren vilket minskar rök och dålig lukt – optimalt när du inte vill störa grannarna. 

Läs mer om Tristar Elgrivll BQ-2884
För dig som vill använda grillen för all typ av matlagning

 

Outdoorchef sea 420 Gasolgrill är grillen för dig som bor i en förening utan grillregler och vill investera i en liten gasolgrill för det lilla utrymmet. Grillen har direkt och indirekt värmefördelningen, vilket betyder att du kan laga både korttidsstekt kött direkt över värmekällan likväl som du kan laga skonsamt tillagad fisk eller knaprig pizza på låga temperaturer med cirkulerande luft. Förutom klassisk grillmat kan du även grädda bullar, steka bacon, woka och göra allting annat du kan göra i en varmluftsugn.

Läs mer om Outdoorchef Chelsea 420 Gasolgrill 

 

Elgrill Outdoorchef Chelsea 420 E
2 990 :-
Kompakt elgrill med ordentlig värme
Webb I butikslager I butikslager Ej i din butik Ej i butik
Önskelista I önskelistan Du måste logga in eller registrera ett konto för att kunna använda önskelistan
Gasolgrill Outdoorchef Chelsea 420 G
3 290 :-
Gasolgrill perfekt för indirekt grillning
Webb I butikslager I butikslager Ej i din butik Ej i butik
Önskelista I önskelistan Du måste logga in eller registrera ett konto för att kunna använda önskelistan

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris