Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Köksfläktar

En köksfläkt tar hand om fett, fukt och matos. Köksfläktar finns i olika utföranden beroende på vart du ska placera den och om du bor i villa eller lägenhet. Vi har ett brett utbud av köksfläktar både för köksö, vägghängning och underbyggnad under köksskåp. 

Självklart säljer vi också filter och andra tillbehör.

Innan du börjar leta efter köksfläkt kan det vara bra att veta att det finns olika huvudgrupper av köksfläktar. Beroende på hur ditt kök ser ut och om du bor i lägenhet eller hus, bör du se ut en köksfläkt som är anpassad både till storleken och funktionsmässigt till just ditt kök.

Traditionell köksfläkt med luftuttag

Den vanligaste och mest traditionella typen av köksfläkt är den typ där luften leds ut ur huset via en utsugningskanal. Luften rensas effektivt på både fett, fukt och dåligt lukt som matos kan ge.

För dig som bor i lägenhet

Bor du i en lägenhet eller i ett flerbostadshus är det vanligt med centralventilation. Då drivs fläkten av det centrala ventilationssystemet och du behöver inte köpa en köksfläkt som har motor.

Installera fläkt utan luftuttag

Vill du undvika att göra hål i väggen för att leda ut luften, passar en köksfläkt med kolfilter perfekt. Med hjälp av ett kolfilter renas luften från fettrester och andra partiklar och luften cirkulerar sedan tillbaka ut i köket.

En stor fördel är att din uppvärmda luft stannar inomhus, vilket gör att du sparar energi och håller nere dina uppvärmningskostnader under vintern. Det som kan vara till en liten nackdel är att fukten i luften inte rensas ur.

Tänk på att du måste byta ut kolfiltret i din köksfläkt ibland. Hur ofta beror på filtrets kvalitet och hur ofta du lagar mat.

Ta hand om din köksfläkt

För att din köksfläkt ska fungera optimalt måste du rengöra den kontinuerligt. Se till att hålla fettfiltret i din köksfläkt rent så att fettet inte tränger sig igenom och sätter sig inne fläkten.

Läs också