Kvarntillbehör

Ankarsrum Köttkvarn

  • Mal, riv eller stoppa korv
  • Passar alla assistentmodeller N1-N30
  • Svensktillverkat och hållbart
Full produktbeskrivning
Produkten har utgått
Ankarsrum logo

Mal kött och stoppa korv
Köttkvarnen från Ankarsrum innehåller kvarnhus med kvarnvals, 4-bladig kniv, 4,5 mm hålskiva, matarbord, matarpropp, stänkskydd och 3 korvhorn 10/20/25 mm. 
Respektive tillbehör kan också köpas separat. 
Med detta paket kan du mala ditt eget kött och stoppa din egen korv, perfekt för dig som jagar eller för dig som vill ha koll på vad du äter.

Kompatibilitet
Kvarnen passar alla maskinmodeller, N1-N30, som tillverkats sedan 1945 tills nu.
OBS! Dagens hålskivor, kniv och kvarntillbehör passar dock inte till kvarnmodell 8 som tillverkades 1945-1978 (se siffra på kniven). Diametern är annorlunda och inga reservdelar finns längre att köpa till kvarnmodell 8.

Smidig montering och användning
Montera kvarnhuset runt drivuttaget, drag åt vingmuttern och placera kvarnvalsen så att den går ordentligt ner i uttaget.
För påmatning använder du den speciella matarproppen och inget annat.

Köttkvarnen
Med köttkvarnen kan du göra dina egna kvalitetshamburgare och mala din egen köttfärs. Hålskivan 4,5 mm passar till det mesta - kött, kyckling, fisk med mera.
Du kan också använda kvarnen till att göra ströbröd eller cheesecakebotten, riva morötter och ost eller finhacka lök.
Om köttet är svårmalet kan du kyla det innan malning eller förmala med 8 mm hålskiva (köpes separat).

När du ska mala monterar du kniven och hålskivan, fäster med låsringen och tippar maskinen åt sidan.
Tänk på att inte dra åt låsringen för hårt, eftersom låsringen kommer att dras åt av momentet när du använder kvarnen och kan då bli svår att lossa.
På köttkvarnen monterar du pastaplattorna, kakspritsen och rivjärnet som finns att köpa som extra tillbehör.

Stoppa korv
När du ska stoppa korv monterar du korvringen och korvhornet, fäster med låsringen och tippar maskinen åt sidan. Du kan välja tre tjocklekar på korv - 10, 20 och 25 mm.
Det är bra att frysa kvarnen innan du ska stoppa korv. Smörj in korvhornet med lite korvsmet så blir det enklare att trä på fjälstret.
Om det kommer in luft i korven, stanna maskinen och tryck försiktigt luften bakåt via luftspåret.

Rengöring
Ett tips är att rensa resterna från kvarnen genom att mala igenom en skorpa, lök eller potatis.
Diska sedan kvarnhus, kniv, kvarnvals, hålskivor och låsring för hand med vatten och diskmedel och torka direkt. Smörj sedan hålskivor och kniv med lite matolja och eftertorka med hushållspapper.
Korvhornet, matarbordet, matarproppen och stänkskyddet diskar du enkelt i maskin.

Varumärke Ankarsrum
EAN 7350061085021
Dimensioner
Produktens vikt i kg. Vikt (kg) 2 kg
Allmänt
Färg Stål
Vårt artikelnummer: 108312

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris