Laddar...

Varför ska man ha en uppkopplad tvättmaskin?

Smarta tvättmaskiner som är uppkopplade – varför ska man ha det? Och vilka är fördelarna? Här reder vi ut varför en uppkopplad tvättmaskin kan vara en bra idé i tvättstugan. 

Den uppkopplade och smarta tvättmaskinen har du säkert hört talas om, men kanske har du inte koll på vilka fördelar den har? Tvättmaskiner som har WiFi-anslutning och som kan styras från en app i din mobil, kallas för SCWM, Smart Connected Washing Machine. Förutom att de ofta har alla moderna funktioner som automatisk dosering av tvättmedel, miljövänliga program med minimal vattenförbrukning och översvämmningsskydd, har de ytterligare några smarta funktioner som kan underlätta din vardag.

Här är 5 fördelar med en uppkopplad tvättmaskin:

1. Fjärrstyr tvättmaskinen med mobilen – var du än är

Om tvättmaskinen har WiFi-anslutning och kan kopplas till en smart app kan du sätta i gång din tvättmaskin när du sitter på jobbet. På så sätt kan tvätten vara klar lagom tills du kommer hem! Att kunna ha tillgång till tvättmaskinen var du än är, kan verkligen underlätta.

2. Låt tvättmaskinen skicka en notis – eller spela musik!

Ett annat sätt att använda den uppkopplade tvättmaskinen är att sätta igång en omgång tvätt och sen när den är klar och redo att hängas upp, så kan du få en notis i mobilen. Kanske vill du till och med låta familjens barn få motta just denna speciella notis!? Om du är ute i trädgården eller långt borta från tvättmaskinen är det oavsett tryggt att kunna få en notis när tvätten är klar, eller varför inte låta tvättmaskinen spela musik när den är klar?

3. Tvättmaskinen hjälper dig väljA tvättprogram

Smarta tvättmaskiner som har tvättprogram i sina respektive appar, kan hjälpa dig att välja vilket program som ska köras. Till exempel kan du svara på några frågor om hur smutsig tvätten är, eller om maskinen ska ta hänsyn till speciella material som ull, till exempel. En del smarta tvättmaskiner som har inbyggt allergiprogram kan du också styra via appen.

4. Styr tvättmaskinen med rösten

Vissa tvättmaskiner kan man koppla ihop med en smart högtalare. Då är det bara att lugnt sitta kvar i soffan och helt sonika berätta för tvättmaskinen när den ska sättas på. Eller kolla status – hur länge till pågår tvätten?  

5. Fjärrdiagnostik

Om det skulle hända något med din uppkopplade tvättmaskin kan du få hjälp med service via fjärranslutning. Då kan kundservice från det aktuella bolaget koppla upp sig mot din maskin och felsöka problemet.

Här hittar ni Elons sortiment av smarta tvättmaskiner. 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här