Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

  • Se aktuella leveranstider
  • Se öppettider och butiksinformation
Bild för kategori Gör egen glass till nyår

Gör egen glass till nyår

 2018-12-12

Visst skulle det väl vara lite roligt att briljera med egentillverkad glass som nyårsdessert?

Att göra egen glass är inte så svårt som det kan låta. Enklast och snabbast gör du glassen i en glassmaskin eftersom du kortar ner tiden för frysning. Smeten kyls ner under ständig omrörning. Det går emellertid att göra glass utan glassmaskin också.

Här nedan ger vi dig tre smaskiga recept på glass att fira in det nya året med – chokladglass, jordgubbsglass och matchaglass.
Vill du lyxa till det lite extra så kan du göra egna rån att dekorera med. Det gör du i ett rånjärn. Du kan också servera i våffelskålar.

Chokladglass

Len chokladglass, ca ½ liter.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde

  • 2 msk kakao

  • 100 hackad mörk choklad (70 %)

  • 1 msk Kahlùa kaffelikör

  • 3 stora äggulor

  • 1 1/2 dl mjölk

  • 1/2 dl strösocker (kan ökas något)

  • En nypa salt

Gör så här

  1. Värm hälften av grädden i en kastrull tillsammans med kakaon. Vispa med en handvisp för att lösa upp kakaon och värm till kokpunkten.
  2. Ta bort kastrullen från värmen, tillsätt den hackade chokladen och rör tills chokladen smält. 
  3. Häll över chokladblandningen i en bunke och tillsätt resten av grädden samt Kahlùa. 
  4. Sätt en sil över bunken och ställ åt sidan. 
  5. Vispa äggulorna lätt i en skål. 
  6. Värm mjölk och socker i en kastrull tills blandningen når kokpunkten. 
  7. Rör försiktigt ner den heta mjölken i äggulorna. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och värm under vispning tills blandningen tjocknar något. 
  8. Häll ägg- och mjölkblandningen genom silen ner i chokladröran och blanda ihop allt. Sätt plastfolie över skålen och låt stå i kylen tills blandningen är helt kall, helst över natten. 
  9. Kör i glassmaskinen eller ställ in i frysen tills glassen är färdig. Glassen ska ha en mjukglasslik konsistens när den är färdig.
  10. Häll upp glassen i en skål eller plastburk och låt stå i frysen i ca 2-3 timmar. Om du har den över natten i frysen så blir den ganska hård och måste stå framme och tina innan du kan skeda upp den.

Receptkälla: Lomelinos Glass

Jordgubbsglass

Krämig jordgubbsglass, 4-6 portioner.

Ingredienser

  • 400 g jordgubbar

  • 1 ägg

  • 150 g strösocker

  • 1 dl mjölk, 3 %

  • 1 ½ dl vispgrädde

Gör så här

  1. Rensa jordgubbarna och skär hälften av dem i småbitar.
  2. Vispa ägg och socker med elvisp i ca 4 min.
  3. Kör de hela jordgubbarna i en blender tillsammans med mjölken så att det precis går ihop.
  4. Vispa grädden medelhårt.
  5. Vänd försiktigt ner äggsmeten, jordgubbsmixet och de skurna jordgubbarna i grädden.
  6. Lägg glassmeten i en låda med lock och ställ den i frysen i minst 5 timmar. Rör om i glassen 3–4 gånger under infrysningen.

Receptkälla: Tidningen Hembakat

Matchaglass

Supergod glass med matcha green tea, 4-6 portioner.

Ingredienser

  • ca 400 g sötad kondenserad mjölk (1 burk)

  • 5-6 dl vispgrädde

  • 2 msk matchapulver

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig med elvisp.
  2. Sikta ner matchapulvret, häll i kondenserad mjölk och vispa ihop allt på låg hastighet.
  3. Häll i glassmeten i en form och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
  4. Ta fram glassen 10 minuter innan servering. Skopa upp glassen och toppa gärna med mynta.

Receptkälla: Leilas Supermat

ELON Tipsar!
Produktpaket
Visa
 
Info