Doften av nybakade kanelbullar är underbar. Gärna med ett glas mjölk till. Hur gör man bullarna ännu godare? Här är våra bästa tips.
1. Rumstempererat smör.
Har du lärt dig att man ska ha smält smör i degen? Smält kräver mer mjöl och det ger torrare bullar.
2. Väck glutentrådarna.
Gluten är det som gör att degen blir elastisk, men det binder också upp vätska. Om du inte bearbetar degen tillräckligt krävs mer mjöl. Ta hjälp av en bra köksmaskin för att knåda fram en riktigt bra deg.
3. Blanda fyllning.
Det smakar mycket mer än om du brer ut smör, sockrar och flingar över kanel. Och ha gärna lite vanlijextrakt i fyllningen så blir det ännu godare.
4. Nymortlad kardemumma.
Om du har kardemumma i deg och fyllning så ska du mortla kardemummakärnor för mer smak. Malen kardemumma förlorar snabbt sin smak och arom.
5. Mycket fyllning.
Ja, det är nyttigare med mindre fyllning, men du äter inte bullar för att det är nyttigt.