Laddar...

Snygga bordslampor till ditt hem

Letar du efter en perfekt bordslampa till skrivbordet, nattduksbordet eller bokhyllan? Vill du ha en stor eller liten lampa? Ska den hjälpa dig behålla fokus när du jobbar hemifrån? Eller är du ute efter härlig mysbelysning i sovrummet? På Elon.se finns ett stort utbud av snygga bordslampor som passar för hela hemmet. Vi guidar dig till vad du ska tänka på innan ditt köp och tipsar dig hur du kan inreda med belysning på bästa vis. 

Innehåll:

  • Bordslampor: design, material och färg
  • Var ska du placera din lampa?
  • Inspiration
  • Vanliga frågor

Bordslampor: design, material och färg

När det kommer till stilen på din lampa kan det vara en god idé att välja en modell som passar med den övriga inredningen i ditt hem. Fundera över vilken inredningsstil du har. Är den kanske modern, retro, minimalistisk eller industriell? 

På Elon.se finns bordslampor i mässing, rotting, metall, glas, papper med mera, som passar olika stilar. Genom att välja belysning som matchar den övergripande inredningen i ditt hem kommer du skapa en harmonisk och balanserad inomhusmiljö.

 

Bordslampor i olika färger

Ett enkelt sätt att matcha din belysning med inredningen är att utgå från en färg som redan finns i det utvalda rummet. Om du ska välja bordslampa till ditt sovrum och du redan har en svart bokhylla i rummet kan du med fördel komplettera med en svart bordslampa. Hos Elon hittar du ett stor utbud av bordslampor i bland annat beige, grå, vit, silver och guld.

 

Dimbar bordslampa  

En dimbar lampa är det perfekta valet för dig som enkelt och smidigt vill kunna höja och sänka styrkan på belysningen. När du vill ha mysbelysning kan du enkelt dra ner belysningen till en nivå som passar dig. Samtidigt finns möjligheten att snabbt höja belysningen om du behöver extra ljus i rummet. 

Läs mer: 

Hitta rätt golvlampa

Den stora guiden för dig som ska köpa ny taklampa

 

Var ska du placera din bordslampa?

En annan sak som kan vara bra att tänka på när det kommer till belysning är placeringen. Var vill du att din nya lampa ska stå? Bordslampor passar utmärkt i de flesta rum och gör sig fint på bänkar, skänkar, nattduksbord, skrivbord, fönsterbrädor och i hyllor. 

Tänk på att välja rätt storlek utifrån var lampan ska placeras. I bokhyllan kan det vara bra med en liten bordslampa medan det på en stor skänk kan det vara snyggt med stor och rund bordslampa. En bordslampa i fönstret kan antingen vara bred och hög om fönstret är högt och har en djup fönsterbräda – eller lite mindre om fönstret inte är tillräckligt stort eller djupt.

 

Inspiration när du ska välja bordslampa

Är du sugen på en bordslampa men behöver lite inspiration? Här kan du ta en titt på några av våra favoriter och se om en av dem kanske kan vara rätt lampa för ditt hem:

 

Markslöjd bordslampa Sober 108120Markslöjd bordslampa Sober 108120

Markslöjd bordslampa – Sober 108120 

Den här eleganta bordslampan från Markslöjd har en bas i mässing och en vit glasskärm. Om du vill skapa en lugn och trevlig miljö är det här lampan för dig. Den gör sig fint i sovrummet, vardagsrummet, hallen eller annan plats där du vill ha lugn och behaglig belysning.

Globen Lighting bordslampa Fungo 30 Special Edition KlarGloben Lighting bordslampa Fungo 30 Special Edition Klar

Globen Lighting bordslampa – Fungo 30 Special Edition Klar

Den här lampan har fått sin inspiration från skogen och är avbildad som en svamp. Tillverkad i glas gör den sig fint i ett modernt hem som suktar efter en magisk inredningsdetalj. Med en bredd och ett djup på 30 cm samt en höjd på 42 cm är det här en stor bordslampa som kräver gott om utrymme. Placera den på en bred skänk eller i ett djupt fönster och låt den dra all uppmärksamhet till sig.

PR Home bordslampa Wickham 3893018 NatPR Home bordslampa Wickham 3893018 Nat

PR Home bordslampa – Wickham 3893018 Nat

Det här den perfekta lampan för dig som letar efter mysbelysning i naturmaterial. En liten bordslampa som kan placeras nästan var som helst i ditt hem. Vad sägs om att ställa den på nattduksbordet eller i bokhyllan? Den här runda bordslampan i rotting är flätad för hand och blir en fin inredningsdetalj i ditt hem oavsett var du väljer att ställa den.

By Rydéns Bordslampa - Honey H38cm RosaBy Rydéns Bordslampa - Honey H38cm Rosa

By Rydéns Bordslampa – Honey H38cm Rosa

En snygg, lättplacerad och unik lampa i rosa sammet. Det här är den perfekta belysningen för dig som vill ha en färgklick i ditt hem. Har du kanske redan andra rosa detaljer i din inredning och vill komplettera med en snygg lampa? Eller är du kanske ute efter en rosa detalj som ska stå i centrum i rummet? Då är By Rydéns coola lampa den perfekta lösningen.

Vanliga frågor om bordslampor

Var passar en bordslampa? 

De passar i alla rum och gör sig bra på allt från hyllor, fönsterbrödor, bänkar, nattduksbord och skrivbord.

Är en bordslampa i LED bättre än halogen?

LED-lampor är mer effektiva än halogenlampor och redan 2016 fasade Energimyndigheten ut halogenlampor. De som finns kvar i lager säljs ut tills dem till fullo ersätts av LED. 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här