Ozongenerator - Läs Elons köpguide: Bäst i test 2023

En ozongenerator är en riktig vardagshjälte. Den ser till att ditt hem doftar fräscht och eliminerar samtidigt skadligt mögel. Elon djupdyker i produktkategorin ozongeneratorer och modellerna från Ozoneair. I artikeln får du bland annat svar på: 

 

 • Vad är en ozongenerator? 
 • Ozongenerator - så fungerar det
 • 5 fördelar med ozongenerator
 • Ozongeneratorer - här gör de nytta
 • Bästa ozongeneratorn för dig
 • Ozoneair test
 • Ozonegeneratorer - frågor och svar 

Vad är en ozongenerator?

En ozongenerator är en maskin som producerar ozon, en gas med oxiderande egenskaper som renar luften. Ozongeneratorer används ofta i hem och på företag för att få bort obehagliga lukter – samt för att neutralisera mögel – innan orenheterna sprids och blir en hälsofara.

 

Ozongenerator - så fungerar det 

En ozongenerator använder elektrisk urladdning för att omvandla syre (O2) i luften till ozon (O3). När syret passerar genom elektriska fält i ozongeneratorn bryts de ner till enskilda syreatomer (O) som hastigt binder sig till syremolekyler. Därigenom bildas ozonet som utsöndras från din ozongenerator. Ozon renar sedan luften – genom att angripa och neutralisera de föroreningar som ligger till grund för dålig lukt eller mögel. Efter avslutade uppdrag stänger ozongeneratorn av sig själv.

 

5 fördelar med ozongenerator 

Eftersom ozon är både naturligt och kraftfullt lämpar sig ämnet särskilt väl för snabb och säker sanering. Här är de fem främsta faktorerna som gör ozongeneratorn till en vardagshjälte:

 1. Ozon är ett kraftfullt oxidationsmedel – som på nolltid kan eliminera lukter och andra luftburna föroreningar.
 2. Ozongeneratorn är extra effektiv för att råda bot på mögelsporer i inomhusluften.
 3. Ozon är säkert att använda i hem med husdjur, eftersom inga skadliga kemikalier eller biprodukter kvarstår.
 4. Lösningen är både prisvärd och lätthanterlig. Med en ozongenerator slipper du renovera eller betala för en dyr sanering.
 5. En ozongenerator kan användas för alla utrymmen och ytor – såsom din sommarstuga, bil, båt eller husvagn.

 

Ozongeneratorer – här gör de nytta

Med traditionella städmetoder kan det vara svårt att nå in i springor och skrymslen, där luktens ursprung gömmer sig. Med en ozongenerator attackeras de luktframkallande partiklarna direkt där de lurar – under golvet, i dina väggar – eller till och med i tyger och textilier.

Sommar- och fritidshus

Efter att ha stått igenbommad hela vintern kan stugan lukta instängt och unket. Rena luften och bli kvitt stuglukten efter en kallställning – välj Ozoneairs ozongenerator, för ett fräschare och friskare fritidshus.

Vind

Sanera din vind med ett knapptryck – och få bort all dålig lukt som fäst sig i inredning och träbjälklag. Med en ozongenerator sker reningsprocessen effektivt, och lukten försvinner helt på några timmar.

Källare

Dålig lukt från en fuktig och kall källare sätter sig inredningen och är svår att bli av med. Sanera utrymmet med ozon och få bort källardoften snabbt och säkert. Resultatet är bestående, och behandlingen kan upprepas vid behov.

Krypgrund/Torpargrund

När dålig lukt tar sig upp genom golv – från krypgrund och torpargrund – är det dags att göra en ozonrengöring. Få bort lukten fullständigt med en ozongenerator.

Bil

Luktar din bil cigarettrök, eller doftar det bara instängt? Oavsett vad det är för lukt, är ozongeneratorer en mycket effektiv reningsmetod. På några timmar luktar bilen som ny igen.

Husvagn

Den fuktiga, instängda lukten i din husvagn renas effektivt på bara några timmar med en ozongenerator. På mindre än ett dygn är husvagnen helt doftfri och redo att användas.

Husbil

Få bort den dåliga lukten som satt sig i inredning och klädsel i din husbil. På några timmar har en ozongenerator fått bort all lukt i din husbil.

Båt

Fukt och mögel i båtar skapar dålig lukt som är knepig att bli av med. Rena din båt effektivt och permanent med ozongeneratorer. .


Bästa ozongeneratorn för dig

Snäll mot näsan, ännu snällare mot familj och hem – Ozoneair tar hand om den obehagliga doftens hälsofarliga orsak. Men vilken av deras ozongeneratorer är bäst för dig? Elon guidar dig mot en informerad investering. 

ozongenerator ozone air goozongenerator ozone air go

Ozongenerator Ozoneair GO

 • Stör du dig på stuglukten? 
 • Behöver din bil, båt eller husvagn en uppfriskande omvandling? 
 • Vill du städa ett enstaka rum, utan att lyfta ett finger? 

Om du svarat ja så här långt, är Luleåbolagets minsta ozongenerator – Ozoneair GO – din trogne städkompis. 

Den smidiga varianten är skräddarsydd för mindre utrymmen, upp till 30 m². Låt den svenska ozongeneratorn förvandla dina små utrymmen med ett knapptryck –  från unkna och instängda, till friska och fräscha.

ozongenerator ozone air plusozongenerator ozone air plus

Ozongenerator Ozoneair PLUS

 • Luktar det unket nere i källaren, eller uppe på vinden? 
 • Misstänker du att mögel eller andra hälsobovar lurar i springor och skrymslen? 
 • Har du slut på klädnypor? 

Med Ozongenerator Ozoneair PLUS blir obehaget snabbt ett suddigt minne.

Rena upp till 60 m² med ett doftdödande knapptryck. Denna ozongenerator är idealisk för något större utrymmen – såsom stora rum, krypgrunder, källare och vindar. 

 

ozongenerator ozoneair proozongenerator ozoneair pro

Ozongenerator Ozoneair PRO

 • Vill du slippa städa hela huset? 

Ozoneairs största ozongenerator, Ozoneair PRO, är vår föredragna knapptryckslösning för rengöring av stora utrymmen. 

Helhetsmodellen låter dig spara dyrbar tid och energi. Flaggskeppet utklassar gårdagens tidskrävande och oergonomiska städmetoder och sliter på rygg, axlar och nacke.

Från 5 m² ända upp till 120 m² – nu kan du uppleva total doftfrihet, med Ozoneairs mest mångsidiga ozongenerator. 

För oss upptagna husägare är den svenska ozongeneratorn – i sin kraftigaste variant – rena rama drömmen. 

Hela huset eller rum för rum?

Beslutsångest? Då kan det vara en idé att välja ozongeneratorn som kan hantera det största utrymmet du vill rena. Vilken saneringsstrategi passar dig?

 1. Med Ozoneair GO (5 m² till 30 m²) behandlar du ett litet rum i taget.
 2. Med Ozoneair PLUS (5 m² till 60 m²) behandlar du med medelstora utrymmen – exempelvis källare och vind.
 3. Ozoneair PRO (5 m² ända upp till 120 m²) behandlar du stora utrymmen med ett knapptryck.

Ozoneair PRO (för 5 m² ända upp till 120 m²) är den mest anpassningsbara och prisvärda av de tre ozongeneratorerna. 

Ozongeneratorn PRO hanterar hela ditt hus och våningsplan – och rekommenderas även för kommersiell användning. Den är väl värd investeringen – denna ozongenerator kostar bara marginellt mer än Ozoneair PLUS (för 60 m²). Du får alltså dubbelt så stor kapacitet – för bara en marginell skillnad i pris.

Ozongenerator bäst i test 2023

Luleåbolagets unika ozongenerator och mögeldödare, som bär namnet Ozoneair Clean, har vunnit flera bäst i test – bland annat i Villanytts test av ozongeneratorer. Med det svenska originalet ställer du enbart in rummets storlek. Ozongeneratorn väljer sedan automatiskt det optimala programmet – och stänger av sig själv när behandlingen är klar: glöm krångliga inställningar som “arbetstid” eller “effekt”, eller ozongeneratorer som är igång konstant. Ozoneair har etablerat sig som en av Sveriges främsta luktborttagare – med över 1000 recensioner på Trustpilot – och tiotusentals nöjda kunder runt hela Sverige.

Ozongeneratorer – frågor och svar

 

Vilka förberedelser krävs innan en ozongenerator används?

Inga människor, djur eller växter ska befinna sig i utrymmet medan ozongeneratorn används. I övrigt krävs inga förberedelser.

 

Tar något material skada under behandling med en ozongenerator?

Nej, inga material eller föremål tar skada, så länge ozongeneratorn används enligt de bifogade anvisningarna. 

 

Är Ozoneair ozongenerator svår att använda och ställa in?

Produkten är extremt enkel att använda. Allt du behöver göra är att ansluta ozongeneratorn till ett vanligt vägguttag. Sedan ställer du in utrymmets storlek med hjälp av vredet. En lämplig behandlingstid kommer att visas på displayen. Du sätter slutligen igång Ozoneair ozongenerator med ett knapptryck. Efter några timmar kommer du tillbaka. Då har ozongeneratorn stängt av sig själv, och du kan återvända till ett luktfritt hem.

 

Hur lång tid tar det för ozon att ta bort dålig lukt, mer exakt?

Ozoneairs ozongenerator räknar själv ut behandlingstiden beroende på modell och yta. En genomsnittlig behandling för ett enstaka rum, bil eller husvagn tar oftast 2 timmar. Medelstora rum tar ca 4 timmar att behandla – och ett helt hus kan ta upp till 8 timmar. Om den obehagliga lukten återkommer kan du använda din ozongenerator på nytt.

 

Finns det någon dålig lukt som ozon inte kan ta bort?

Nej. Ozon kan ta bort precis alla dåliga lukter. Hemligheten? Ozongeneratorn bryter ner själva uppbyggnaden till luktämnen. Även artificiella och kemiska lukter försvinner – exempelvis oljor, rengöringsmedel, bensin, diesel, parfym etc.

 

Försvinner den dåliga lukten helt, eller bara delvis?

Dålig lukt försvinner helt och hållet. Du kommer inte att kunna känna ens några spår av den unkna lukten efter att din ozongenerator har använts. Ozonet bryter nämligen sönder de molekyler som lukterna är uppbyggda av.

 

Blir jag av med lukterna för evigt?

Ja, ozon eliminerar den dåliga lukten permanent. Om du vill bli av med mögellukt måste du dock även göra dig av med möglets grogrund – fukten. Annars riskerar mögellukten att komma tillbaka.


Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris