

Lär dig mer med Niklas Ekstedt
Programledare, restaurangchef, författare men framför allt stjärnkock. Niklas Ekstedt har många järn i elden och över grillen.
Nu inleder han också ett samarbete med Elon. Under året kommer Niklas att bjuda på kunskap och inspiration för att göra roligare och godare mat i hemmaköket. Vi börjar med recept för en mysig och nytänkande brunch under långa vintermorgnar. Därefter fortsätter vi med tips kring köksredskap, trender, mumsiga maträtter för köket och grillen och massa annat spännande från Ekstedts värld. Gå med i Elons kundklubb så missar du inget viktigt.
“Vi ska inte vara så snobbiga med brunch”
Brunch blir allt mer populärt både på restaurang och i hemmaköken.
Men vad är brunch egentligen?
Vi tog en pratstund om det med stjärnkocken Niklas Ekstedt på en av hans restauranger.
–För mig är brunch ledighet. Det är början på någon slags tanke om att “nu behöver jag inte jobba och kan koppla av”, säger Niklas Ekstedt.
Han säger också att brunch kan vara flera olika saker och man ska inte se det så begränsat.
Brunch är som ett modernt smörgåsbord!
Fem brunchfavoriter från Niklas Ekstedt
Niklas bjuder på fem härliga brunchrecept från böckerna Happy Food och Happy Food 2.0:
-
SURDEGSBRÖD
-
SKYR med nordiska bär och frön
-
ØLLEBRØD
-
KORNGRÖT med blåbär, hasselnötter och solöga
-
JUICE på rödbeta, spenat och ingefära
Vilken blir din favorit?


Recept från Happy Food 2.0 Niklas Ekstedt & Henrik Ennart
Foto: David Loftus
Niklas Ekstedts mattrender 2021
Kocken Niklas Ekstedt benar ut hur han tror att matåret 2021 kommer att se ut.
Vad hoppas du ska bli trendigt i år? Läs artikeln om Niklas tankar om mattrender här eller se videon nedan.
Laxceviche på grillen
Smarrigt recept på laxceviche med chili, lime och avokado. Rätten serveras i ett ångat vitkålsblad.
Steamed buns med grillad ryggbiff
Steamed buns fyllda med ryggbiff, thaibasilika och kimchi.
Midsommarrecept
Stjärnkocken Niklas Ekstedt delar med sig av sina bästa recept som tar midsommarbuffén till nya höjder:
-
Jordgubbstiramisu med mandelkubb
-
Glödbakad lök
-
Grillade matjesillknyten
-
Gubbröra-ish med sojapicklade ägg
-
Potatisremoulad