Laddar...

Därför bör du välja MiniLED-tv från TCL

Ju fler desto mer nyanser. Med MiniLED blir färgerna på din tv starkare och med en otroligt exakt återgivning. Men vad är MiniLED och varför blir bilden så mycket bättre? Elon Hem & Kök kollar närmare på den nya tekniken genom pionjärerna TCL och deras skrämar. 

Återgivningen på våra skärmar blir alltmer verklighetstrogen. Med HDR (High Dynamic Range) kommer vi ännu närmare vad vårt mänskliga öga kan uppfatta. Med hjälp av MiniLED-teknik får du maximal återgivning på din tv framför soffan hemma.

Vad är MiniLED-tv? 

Mini LED är en ny teknik för LED-belysning som använder mycket mindre LED-dioder än traditionella LED-skärmar. Dessa mini-LEDs är placerade tätare tillsammans, för att vara mer responsiva, och används för att skapa dimmingzoner för bakgrundsbelysning i en skärm, som i sin tur skapar en högre kontrast och förbättrar bildkvaliteten. Mini LED-teknik kan också användas för att skapa mer avancerade bildeffekter, som lokal dimming och HDR (high dynamic range), vilket ytterligare förbättrar bildkvaliteten och användarupplevelsen.

mini led tvmini led tv

Det som utmärker en miniLED-tv är den höga bildkvalitén, detta tack vare tusentals LED-dioder som är placerade tätt tillsammans. 

Här är några av de främsta fördelarna med Mini LED-teknik:

Bättre kontrast: Mini LED-teknik ger en mycket högre kontrast än traditionella LED-skärmar, eftersom mini LED-dioderna kan styras individuellt för att skapa mörka och ljusa områden på skärmen.

Bättre bildkvalitet: Mini LED-teknik kan även användas för att skapa HDR-effekter, vilket ger en bredare färgskala och förbättrar skärmbilden.

Mer avancerade bildeffekter: Mini LED-teknik ger möjlighet att skapa avancerade bildeffekter, som lokal dimming, som förbättrar bildkvaliteten och användarupplevelsen.

Längre livslängd: Mini LED-dioder har en längre livslängd än traditionella LED-dioder, vilket innebär att skärmen kommer att vara hållbar och kräva mindre underhåll.

Minskad strålning: Mini LED-teknik kan också reducera den blå strålningen från skärmen, vilket är bättre för ögonen och kan bidra till en bättre sömnkvalitet.

vad mini led tvvad mini led tv

Pionjärerna TCL erbjuder tv-apparter med avancerad MiniLED-teknik – allt för den ultimata tv-upplevelsen. 

MiniLED - TCL leder vägen

TCL är pionjären inom MiniLED-teknik och introducerar sin 4:e generation med tekniska innovationer. Alla med betydande förbättringar som erbjuder en ännu bättre visuell upplevelse för användare med hög och exakt kontrast, mindre blomning, hög ljusstyrka och bättre enhetlighet. Kort och gott: en svårslagen tv-upplevelse för dig!

Upplev sport, spel och tv-kvällar som aldrig förr

Med TV:n TCL MiniLED C835 får man en otroligt exakt återgivning av HDR-filmer, sport och spel. 

Med Game Master Pro i kombination med avancerad skärm, uppslukande ljud, mjukare streaming och dessutom en kraftfull processor gör TCL-tv till det bästa valet när det kommer till snabba spel. Game Master Pro stänger automatiskt av videobehandlingen för att påskynda spelet. Låg input lag genererar bättre hastighet och grafik och låter dig inte missa något i spelen. Mer därtill, tillåter tekniska finesser som TCL Game och Freesync Premium dig att uppleva dina favoritspel till max. Resultatet blir detaljerad grafikkvalitet, låg input lag, fantastiskt ljud och utdata. 

TCL MiniLED C835 är en allround-tv som uppfyller alla dina förväntningar. Dra nytta av MiniLED lokal dimning och 144 Hz VRR skärm, HDMI 2.1, med hög uppdateringsfrekvens, utan irriterande "tearing" och "stuttering". Dessutom det professionella ljudsystemet ONKYO med Dolby Atmos. TCL MiniLED C835 stödjer de senaste HDR-formaten (inklusive HDR10+, Dolby Vision, Dolby Vision IQ).

Njut av en bättre tv-kväll!

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här