Tips och inspiration för lampor och belysning

Satsa lite extra på belysningen där hemma så ökar både funktionen och trivseln. Oftast behövs det flera olika typer av lampor i ett rum för att fylla alla behov. En taklampa behövs allt som oftast, men visste du att ett rum bör ha mellan 5–10 olika ljuskällor? Komplettera din taklampa med spotlights riktade mot platser du vill ha lite extra ljus på, och kanske någon stämningshöjande lampa, till exempel en fönsterlampa eller en bordslampa.

Även färgtemperaturen på din belysning är viktig att fundera kring. Ett mjukt, lite gulaktigt sken passar bra i vardagsrummet medan ett starkare, vitt ljus gör sig bra i kök och badrum.

Lys upp utomhus!

Har du en balkong, altan eller trädgård kan du med enkla medel höja mysfaktorn med utomhusbelysning. Utomhusbelysning passar lika bra året om. I vårt stora sortiment har vi allt från ljusslingor till fasadbelysning och trädgårdspollare.

Behöver du tips eller inspiration? Läs våra guider:

Allt du behöver veta om Philips Hue

Vi berättar hur det funkar – och tipsar om några smarta sätt att använda belysningen från Philips Hue.

Smarta tips för belysning i badrummet

Vi tipsar om vad du bör tänka på och hur du kan använda din smarta belysning på ett smart sätt i badrummet.

Led-belysning för alla tillfällen

Led är en förkortning för light emitting diodes och är en av de vanligaste ljuskällorna. Led-lampor är en energisnål ljuskälla som drar ungefär 80 procent mindre el än vad glödlamporna gjorde. Man säger att en led-lampa håller 30-40 gånger längre än en glödlampa – den ska ska kunna lysa i 30 000 timmar.

Läs mer om olika typer av led-lampor i våra guider här nedanför