Laddar...

Liten kaffebryggare – bästa modellerna för det lilla köket

Maxade och ståtliga kaffemaskiner i alla ära, men vissa utrymmen kräver snarare en liten kaffebryggare som är lätt att flytta runt och som ger den där alldeles perfekta mängden kaffe. I den här guiden ger Hem & Kök utrymme för den lilla kaffebryggaren.

 

En liten kaffebryggare gör att du kan brygga en lagom mängd kaffe samtidgt som den tar upp minimalt med utrymme i köket. I denna guiden får du inspiration, tips och vägledning gällande bland annat:

  • Fördelarna med liten kaffebryggare
  • Liten kaffebryggare - bäst i test 2022
  • Liten Moccamaster
  • Liten kaffebryggare med termos

Fördelar med liten kaffebryggare 

En liten kaffebryggare är bra till det mesta: det hjälper dig att spara plats samtidigt som du minimerar risken att brygga för mycket kaffe. Kaffebryggare i storleken mindre är också lätt att flytta vid behov. Med andra ord är en liten kaffebryggare det perfekta valet till sommarstugans pentry, enmanshushållet eller det komprimerade studentköket. 

 

En liten kaffebryggare tenderar även att dra mindre energi. Kaffebryggare av det mindre slaget passar dessutom utmärkt dig som inte dricker kaffe själv, men som ändå vill vara förberedd när kaffesugna gäster väl knackar på. Oavsett om du föredrar kapsel- eller filtermaskin - eller något däremellan - finns det en liten kaffebryggare för dig. 


Liten kaffebryggare – bäst i test 2022

Nedan finner du en sammanställning av de små kaffebryggare som blivit utnämnda till bäst i test på olika jämförelsesajter under det senaste året. Sajterna har utvärderat följande:

 

  • Om bryggaren har smarta funktioner - såsom droppstopp och automatisk avstängning
  • Användarvänlighet
  • Smakupplevelsen
  • Kapacitet
  • Pris
  • Design

Bästa budgetval: KAFFEBRYGGARE Bosch TKA8A053

 

Färg/Material: Svart

Vikt: 3,3 kg

Effekt: 1160 watt

Bredd: 260 mm

Djup: 250 mm

Höjd: 355 mm

Automatisk avstängning: Ja

Droppstopp: Ja

Antal koppar: 1-8 st 

 

Anledningen till att kaffebryggare Bosch TKA84053 får bäst i test på diverse sajter är att den levererar gott och varmt kaffe till ett förmånligt pris. Det är med andra ord en effektiv liten kaffebryggare till budgetpris.

 

Bästa kaffesmak: Melitta Single 5 svart ASO

 

Färg/Material: Svart

Vikt: 1,7 kg 

Effekt: 650 W

Bredd: 140 mm

Djup: 240 mm

Höjd: 290 mm

Droppstopp: Ja

Automatisk avstängning: Ja

Antal koppar: 5 st 

 

Kaffebryggaren Melitta Single 5 svart ASO har blivit utnämnd som vinnare i kategorin “liten kaffebryggare” i flera tester. Det som sticker ut med den kompakta bryggaren är den goda smaken, vilken uppnås tack vare den smarta temperaturventilen som hjälper till att behålla aromen - även när du brygger mindre mängder. 

 

Bästa premiumval: Liten Moccamaster - Moccamaster Thermo KBGT Silver 79357

 

Färg/Material: Svart

Vikt: 2,9 kg 

Effekt: 1450 W

Bredd: 165 mm

Djup: 325  mm

Höjd: 330  mm

Droppstopp: Ja

Automatisk avstängning: Nej

Antal koppar: 10 st En av de mindre varianterna av Moccamasters kaffebryggare är Moccamaster Thermo KBGT Silver 79357 med termoskanna. Bryggaren hyllas för sin förmåga att behålla temperatur och smak. Dessutom är den relativt kompakta bryggaren tystgående, gjord i snygg rostfri design och är certifierad av European Coffee Brewing Centre (ECBC).

 


Liten kaffebryggare med termos

Det finns mycket att vinna med att investera i en liten kaffebryggare med termos. En stor fördel är att det är ekonomiskt och miljövänligt; genom att brygga direkt i termoskannan ser du till att kaffet håller sig varmt längre och att det blir enkelt att spara till senare. Det gör i sin tur att du slänger mindre kaffe, vilket annars utgör en betydande del av vårt årliga matsvinn i Sverige. Du behöver dessutom inte hålla bryggaren igång, vilket gör att du minimerar energiåtgången i köket. Med en kaffebryggare med termos kommer du också ifrån den där beska smaken som kaffet gärna får om det står länge på sin värmeplatta.

Melitta Enjoy Top Therm svart

Färg/Material: Svart

Vikt: 1,9 kg

Effekt: 1000 W

Bredd: 188 mm

Djup: 230  mm

Höjd: 355  mm

Droppstopp: Ja

Automatisk avstängning: Ja

Antal koppar: 10 st 

Melitta Enjoy Top Therm är en liten kaffebryggare med tillhörande termos. Med kaffebryggarens patenterade funktion, AromaSelector, kan du justera kaffesmakens intensitet. Melitta Enjoy Top Therm:s termoskanna i rostfritt stål är dessutom mycket värmeisolerande, okrossbar och diskmaskinssäker.

Philips HD7546/20

 

Färg/Material: Svart/grå

Vikt: 2,5 kg

Effekt: 1000 W

Bredd: 290 mm

Djup: 265  mm

Höjd: 395  mm

Droppstopp: Ja

Automatisk avstängning: Ja

Antal koppar: 12 st 

Den kompakta kaffebryggaren Philips HD7546/20 har en okrossbar termoskanna i rostfritt stål och dubbla väggar. Dessutom är kaffebryggarens termoskanna utrustad med ett smart lås. Sammantaget bidrar kannans genomtänka designdetaljer till att du får ett varmt och gott kaffe – även flera timmar senare.

HD6594/00 Philips - Senseo Switch 3in1

 

Färg/Material: Vit

Vikt: 3 kg

Effekt: 1450 W

Bredd: 150 mm

Djup: 400  mm

Höjd: 270  mm

Droppstopp: Ja

Automatisk avstängning: Ja

Antal koppar: 1-7 st 

 

Kaffebryggare HD6594/00 Philips - Senseo Switch 3in1 är ett platseffektivt sätt att få både brygg- och kapselkaffemaskin i ett. Den relativt kompakta kaffebryggaren har en tillhörande termoskanna i rostfritt stål som rymmer upp till sju koppar kaffe. 


Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här