Laddar...

Led-slinga utomhus – perfekt för att skapa mysig stämning

Led-ljusslingor är perfekt för dig som vill skapa en mysig stämning ute. De kräver inga speciella uttag för lampor och blir därför väldigt lätt att installera och flytta runt. Vi tipsar om hur du kan använda dig av led-slingor för att höja mysfaktorn.

 

Det finns ljusslingor för olika tillfällen och för både inom- och utomhusbruk. På Elon har vi både varmvita led-slingor och färgade.

En del slingor är batteridrivna och funkar bra där det inte finns el, medan andra är nätdrivna och behöver kopplas in i eluttag.

Det finns slingor i olika längder, och med allt från fem till över 100 lampor. Fundera över vad du tänkt ha led-slingan till och vad som passar bäst där du tänkt lysa upp! 

 

I den här guiden går vi igenom följande:

 • Led-slingor – lyser upp kvällen
 • Batteri-eller eldrivna led-sligor?
 • Tips på användningsområden
 • Led-slingor utomhus
 • 10 eller 200 ljuskällor i led-slingan?

Led-slingor – lyser upp kvällen

Fördelen med att ha led-slingor är att de ger ett jämnt fördelat ljus – och dessutom finns de i olika former och färger. Vi har färgrika, mönstrade och varmvita led-slingor som passar till olika typer av tillfällen. En annan fördel med led-slingor är att de är väldigt smidiga att sätta upp och ta ner. Perfekt för en upplyst kväll på balkongen.

Batteri-eller eldrivna led-sligor?

En del led-slingor är batteridrivna och funkar bra där det inte finns el, medan andra är nätdrivna och behöver kopplas in i eluttag. Beroende på vad du har för behov och vilka förutsättningar du har med en led-slinga så kan du välja antingen en el- eller batteridriven modell. Om du har planerat att använda slingan dagligen på ett ställe där det finns tillgång till ett eluttag kan en nätdriven led-slinga vara att föredra. På så vis behöver du inte bekymra dig om att ljuset blir svagare med tiden, eller att byta batterier. Dessutom kan du koppla den till en strömadapter med timer eller fjärrstyrning för att sätta på och av ljuset. 

För en mer flexibel användning är det batteridrivna alternativet fördelaktigt. Det binder inte led-slingan till någon speciell plats och blir därför ännu lättare att flytta och sätta upp, i och med att du inte behöver ansluta den till något eluttag. 

Tips på användningsområden

Under årets mörkaste månader kan ljusslingor pigga upp i vardagen. Men de passar även bra för att skapa härlig stämning ute under ljumma sommarkvällar. Här tipsar vi om hur du kan använda slingor ute:

 

Led-slingor utomhus

 • Använd dig av naturen för att hänga upp belysningen. Kanske en gren kan funka fint för att linda en eller flera led-slingor runt. 
 • Bygg ett tak eller stjärnhimmel över uteplatsen med slingor som du fäster i stolpar i marken eller mellan träd eller byggnader.
 • Belys buskar med led-lampor för att få mer ljus i trädgården.
 • Lägg ner led-slingor i dina utomhuslyktor så kan de komma till användning även när du inte har levande ljus i dem.
 • Har du en balkong eller terrass är det fint att hänga en slinga på räcket.
 • Har du tak över balkongen? Då kan du fästa slingan i taket eller i fästet till räcket på balkongen ovanför, och låta led-slingor bilda ett tak.

10 eller 200 ljuskällor i led-slingan?

I stort sett alla led-slingor kan skapa en mysig belysning om de används på rätt sätt. Däremot så finns det olika typer av led-slingor – och framför allt kan det vara stor skillnad på antalet ljuskällor i slingan. Innan du väljer typ av ljusslinga är det bra om du har tänkt ut var den ska placeras i första hand och vilket typ av ljus du vill ha. Oavsett vilken typ du väljer så blir det, med hjälp av led-slingor, ett jämnt fördelat ljus. Däremot kan det skilja sig lite grann på en slinga med 10 ljuskällor jämfört med 200 stycken. 

Längden på led-slingor är också viktig – du vill inte ha en för kort slinga som ger för lite ljus och du vill inte ha sladdar drällandes om du ska använda den till en mindre yta. I vårt sortiment finns led-slingor för utomhusbruk i olika längd för att du ska kunna ge din trädgård det optimala ljuslyftet. 

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här