Laddar...

Led-lysrör ett miljövänligare alternativ

Led-lysrör som ersättare för traditionella kvicksilverlysrör gör att du sparar såväl energi som pengar. Du sänker energiförbrukningen och förlänger hållbarheten. Här berättar vi mer om varför led-lysrör är ett bra alternativ!

Lysrör sitter ofta i armaturer över diskhon och handfatet. Traditionellt sett har vi använt kvicksilverlysrör i dessa. Men nu finns det alternativ i led.

Nästa gång du ska byta lysrör – passa på att byta till led-lysrör. Led-lysrör har ett kallt och uppiggande vitt ljus. Du får ett bra och hållbart ljus utan flimmer. I de allra flesta fall är det enkelt att byta – du bara ersätter ditt gamla lysrör med ett led-lysrör.

Lysrör i led ger dig också en mer kostnadseffektiv belysningslösning – de förbrukar cirka 60 procent mindre energi än konventionella lysrör. Alltså kan du lätt spara in det lite högre inköpspriset på minskad elförbrukning.

 

Innehåll:

  • Lysrör som tänds direkt
  • Led-lysrör håller tre gånger längre

Lysrör som tänds direkt

Konventionella lysrör har en del nackdelar såsom långsam uppstart innan de lyser fullt, ibland ett flimrande ljus eller ett surrande ljud samt att de innehåller det miljö- och hälsofarliga ämnet kvicksilver.

En fördel med led-lysrör jämfört med den gamla sorten är att dessa lyser med full styrka direkt när de tänds.

Ett plus är att denna nya generation av lysrör även är fria från kvicksilver!

Led-lysrör håller tre gånger längre

Led-lysrör har lång livslängd – upp till 15 år. Detta innebär att du inte behöver byta ut dem lika ofta som kvicksilverlysrör.

Dessutom avger de mindre värme än föregångarna. Varför blir de inte varma? Jo, lysrör i led utstrålar inte värme då de saknar infraröd komponent.

Även den ultravioletta komponenten saknas – så äntligen slipper du att textilier och annat bleks av UV-strålning!

På Elon.se har vi prisvärda led-lysrör i olika längder. Dessa lysrör passar g13-sockel.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här