Kolgrill

Landmann Klotgrill Ø57cm 11100

  • Stor grillyta på hela Ø 53 cm
  • Förkromat grillgaller
  • Emaljerad eldskål, lock och kolgaller
  • Stabil konstruktion med lätta hjul
  • Praktisk askuppsamlare
Full produktbeskrivning
Pris
1 990 :-
Landmann logo

Klotgrill Ø 57 cm 11100 Landmann

Klotgrillen Ø 57 cm 11100 från Landmann är en robust och tålig kolgrill som har en generös grillyta på hela 53 cm i diameter. Den är utrustad med ett förkromat grillgaller med handtag samt en eldskål, lock och kolgaller i emalj för optimal grillning.

Förkromat grillgaller
Ett grillgaller är en av de viktigaste delarna av en grill, och valet av material kan påverka både livslängden på grillgallret och smaken på maten som tillagas. En fördel med grillens förkromade grillgaller är att ytan är resistent mot rost och korrosion. Det betyder att grillgallret håller längre och inte behöver bytas ut lika ofta som andra grillgaller. Den släta och jämna ytan på det förkromade grillgallret gör också att matrester och fett inte fastnar lika lätt på gallret, vilket gör det enklare att rengöra efter användning. Detta är särskilt viktigt för dig som grillar ofta och vill hålla grillen ren och fräsch. Dessutom kan grillmärkena på maten bli mer framträdande med en slät yta, vilket ger en mer professionell och tilltalande presentation av maten.

Emaljbeläggning i eldskålen
Eldskålen är också en viktig del av grillen och är den plats där du lägger kol för att skapa värme. Grillens emaljbelagda eldskål har flera fördelar jämfört med en grill utan emaljbeläggning. Emaljbeläggningen gör eldskålen mer hållbar och motståndskraftig mot rost, korrosion och sprickor. Dessutom bidrar den till att sprida värmen jämnt över hela ytan, vilket gör att maten tillagas jämnt och effektivt. En annan fördel med emaljbeläggningen är att den gör rengöringen av eldskålen enkel och smidig. Aska och smuts kan enkelt sopas bort och rengöringen blir betydligt enklare jämfört med en grill utan emaljbeläggning.

Jämn och effektiv värme med grillock
Det emaljerade locket hjälper till att reglera temperaturen i grillen genom att hålla värmen inne i grillen. Detta gör att maten tillagas jämnt och effektivt. Tack vare grillens lock kan du också enkelt röka maten genom att använda träflis eller träkol. Detta ger maten en läcker röksmak och doft. Locket ger också en längre hållbarhet för grillen, eftersom det skyddar den mot väder och vind.

Optimal värmefördelning med integrerade ventilationskontroller
Kolgrillens integrerade ventilationskontroller ger möjlighet till optimal värmefördelning genom att reglera luftflödet in i grillen och därmed kontrollera temperaturen. Ventilationskontrollerna gör det möjligt att justera mängden syre som når kolen, vilket i sin tur påverkar temperaturen i grillen. En högre mängd syre ger högre temperaturer och en lägre mängd syre ger lägre temperaturer. Genom att justera ventilationskontrollerna kan du alltså reglera temperaturen i grillen och få en optimal värmefördelning. Detta är särskilt viktigt när du grillar mat som behöver tillagas vid olika temperaturer, till exempel när du vill grilla kött som ska ha en rosa kärna eller grönsaker som behöver tillagas skonsamt.

Står säkert och är enkel att flytta runt
De tre stativbenen säkerställer att grillen står stadigt på de flesta underlag och förhindrar vingling och obalans när du grillar. 
Kolgrillen väger 10,6 kg och de praktiska hjulen och handtagen gör det lätt att flytta grillen till önskad plats utan att behöva anstränga sig för mycket. Detta kan vara särskilt användbart för dig som vill ha möjlighet att flytta grillen runt i trädgården eller på uteplatsen, eller för dig som behöver förvara grillen på en annan plats när den inte används. 

Enkel rengöring och säker hantering med smidig askuppsamlare
Den praktiska asklådan för fallande aska och glöd är en praktisk funktion som gör det enklare att rengöra grillen efter användning. Aska och glöd som faller ner från kolgrillen kan annars bli smutsigt och svårt att ta bort om det hamnar på marken eller golvet.
Askuppsamlaren gör det också lättare att hantera askan och glöden på ett säkert sätt, eftersom det minskar risken för att man bränner sig eller sprider glödande kol runt grillen.

Varumärke Landmann
EAN 4065829008749
Allmänt
Grilltyp Kolgrill
Färg Svart
Dimensioner
Grillyta Ø (mm) 530
Anger produktens bredd i mm. Bredd (mm) 585 mm
Anger produktens djup i mm. Djup (mm) 595 mm
Anger produktens höjd i mm. Höjd (mm) 290 mm
Produktens vikt i kg. Vikt (kg) 10.6 kg
Vårt artikelnummer: 121024

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här

Medlemspris