Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Vinkylar

Vinkylar

Det här är Elons köpguide för vinkylar. I köpguiden hjälper vi dig att hitta rätt vinkyl utifrån dina behov.

 
När du ska köpa en vinkyl, börja med att fundera över hur många flaskor behöver du plats för? Hur länge kommer du att förvara vinerna? Och hur stor yta har du till förfogande?
  

Olika typer av vinkylar

Det finns 2 olika varianter av vinkylar. Förvaringsskåp och lagringsskåp. Ett förvaringsskåp är som ett vanligt kylskåp men är anpassat för vinflaskor. Dessa skåp har en termostat som hjälper dig att förvara vinerna i optimal temperatur.

Ett lagringsskåp är främst utformat för längre förvaring av vin. Ett sådant skåp är ett bra alternativ för dem som har en vinsamling men inte tillgång till en vinkällare. Lagringsskåp ger inte bara kontroll över temperaturen utan också luftfuktigheten i skåpet. Skåpen gör det möjligt att hålla luftfuktigheten på mellan 55–75 % vilket är optimalt för att korkarna inte ska torka i flaskorna.

När du köper en vinkyl är det bra att tänka på vilken typ av viner du kommer förvara och hur länge de kommer att lagras.
 

Storlek

Vinkylens storlek är det är ofta det första att tänka på. Räkna hur många flaskor du har i nuläget och se till att få plats med det dubbla eftersom chansen är stor att din samling växer. Det är att rekommendera att välja en vinkyl med flyttbara hyllor eftersom vinflaskor inte alltid har samma format och storlek.

En detalj som brukar vara populär är om det går att dra ut hyllplanet och därmed läsa etiketterna – för att enkelt få tag på rätt vin snabbt.
 

Temperaturzoner

Olika temperaturzoner kan vara praktiskt i de fall att du vill kunna ta fram en flaska vin och dricka på direkten. Då har du i den ena zonen dina vita viner klara för servering med en temperatur på omkring 7–8°C. I den andra zonen placerar du de röda vinerna på en temperatur på 17–18°C.
 

Ljudnivå och energiförbrukning

Vinkylar tenderar att inte alltid stå på ett ostört ställe utan kan i vissa fall placera i uterummet eller vardagsrummet vilket gör det relevant att undersöka ljudnivån på vinkylarna. Om vinkylen placeras i ett sällskapsrum bör du välja en vinkyl med en ljudnivå på omkring 40 dB.

En annan faktor att ta hänsyn till är energiförbrukningen. En vinkyl ska som regel alltid vara påslagen vilken gör att hemmets energiförbrukning kan öka en aning. Välj därför en kyl med så bra energiklass som möjligt.
 

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa