Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Tvättmaskiner

Tvättmaskiner

Här är Elons köpguide för tvättmaskiner. I köpguiden hjälper vi dig att hitta rätt maskin utifrån dig och dina behov.

Toppmatad eller frontmatad? Hur mycket tvätt ska tvättmaskinen kunna ta? Hur hög centrifugeringskapacitet behöver du? Hur mycket energi drar tvättmaskinen? Vilken tvättmaskin passar dig bäst? Här hittar du information om tvättmaskiner samt tips och råd för hur du ska välja.
 

Frontmatad eller toppmatad tvättmaskin

Inför valet av ny tvättmaskin finns det en hel del att tänka på. Tvättmaskiner finns i två huvudtyper, frontmatad och toppmatad. Den toppmatade tvättmaskinen tar i regel mindre golvyta i anspråk, ungefär 45 x 70 cm. Till skillnad mot en frontmatad tvättmaskin som behöver 60 x 60 cm golvyta. Om det är ont om plats i tvättstugan kan du med fördel placera tvättmaskinen och torktumlaren ovanpå varandra, i en så kallad tvättpelare.
 

Centrifugering och vattenförbrukning

Tvättmaskinernas centrifugeringshastighet varierar men brukar ligga på omkring 1000–1600 varv/minut. Centrifugering är den mest energisnåla torkmetoden (om vi bortser från att hängtorka tvätten) vilket gör att du med fördel kan välja en tvättmaskin med hög centrifugeringshastighet om du torktumlar det mesta, eftersom en torktumlare drar betydligt mer energi än en tvättmaskin. Ju mindre fuktig tvätt du lägger i tumlaren, ju mer energi sparar du.
 

Tvättprogram

De flesta maskiner har ett flertal kombinationsbara program. Vanligast är vittvätt, kulörtvätt, fintvätt och ylletvätt. De flesta program kan kompletteras med val som exempelvis förtvätt, extra sköljning och val av centrifugeringshastighet.
 

Energimärkning

Energieffektiviteten på tvättmaskiner graderas från D till A+++, där A+++ är energisnålast. På tvättmaskinens märketikett visas information om energi- och vattenförbrukning, centrifugeringshastighet, kapacitet samt ljudnivå, vilket är praktiskt om du vill jämföra modeller med varandra. Det bästa sättet att spara energi är dock att inte tvätta så ofta och endast köra fulla maskiner.
 

Kapacitet

En tvättmaskin rymmer vanligtvis 5–9 kg torr tvätt, men det finns även de som tar både mer och mindre. Har du en stor familj är en modell med stor kapacitet att föredra, du kan då dra ned på antalet tvättar och på så sätt spara energi och pengar.
 

Installation

När det gäller elinstallationer i våtutrymmen ska alltid en behörig elektriker anlitas. Även vattenkopplingen bör utföras av en fackman.

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa