Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Torktumlare

Torktumlare

Här är Elons köpguide för torktumlare. I köpguiden hjälper vi dig att hitta rätt torktumlare utifrån dig och dina behov.
 

Frånluftstumlare eller kondenstumlare? Hur varmt ska det vara i en torktumlare? Det finns en hel del att fundera på innan du köper torktumlare. Här hittar du information om torktumlare och dess egenskaper.
 

Frånluftstumlare och kondenstumlare

Det finns två huvudtyper av torktumlare – frånluftstumlare och kondenstumlare. En frånluftstumlare måste anslutas till en ventilationskanal för att föra ut den fuktiga luften från huset via en utblåsventil och är endast ett alternativt för dem som bor i villa. En kondenstumlaren å andra sidan, kyler ned den varma och fuktiga luften som då kondenseras till vatten. Detta vatten samlas upp i en behållare eller leds via en slang till avloppet.
 

Energimärkning

Torktumlare är energimärkta enligt europastandard D till A+++, där A+++ står för låg energiförbrukning och D för hög. Energimärkningen är en hjälp för dig som konsument då du köper nytt. Märketiketten finns på alla torktumlare och visar energiklass, förbrukning, kapacitet, ljudnivå och kondenseffekt med mera.
 

Fuktavkänning och kombimaskiner

Ibland kan kläder som torktumlats bli väldigt skrynkliga. En konstruktion som finns för att förhindra skrynklig tvätt är en reverserande trumma – en trumma som roterar växelvis åt olika håll. Att tvätten blir skrynkligt beror till stor del på hur varm tvätten blir. Varm tvätt = skrynklig tvätt.

I vårt sortiment hittar du kombimaskiner som är en maskin med både tvätt- och torkfunktion. Det är bra för dig som har begränsat utrymme. En annan möjlighet för att spara utrymme är att ställa tumlaren ovanpå tvättmaskinen. Du får då en så kallad tvättpelare. Kom dock ihåg att spänna fast maskinerna väl i varandra!
 

Sensorstyrd torktumlare

Om tumlaren har automatisk fuktavkänning kan du själv bestämma hur torr du vill att tvätten ska bli. Maskinen stängs då av automatiskt när den inställda torrhetsgraden har uppnåtts. En stor fördel med en sensorstyrd torktumlare är att tvätten aldrig blir ”övertorkad” och att du därmed minskar slitaget på textilierna och inte betalar för onödig energiåtgång.
 

Skötsel

Luddfiltret som finns på alla torktumlare ska helst rengöras efter varje användning. Det finns modeller som larmar när det är hög tid att rengöra filtret. Genom att hålla filtret rent säkerställer du att du får en så effektiv torkning som möjligt.
 

Installation

När det gäller elinstallationer i våtutrymmen ska alltid en behörig elektriker anlitas.

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa