Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Mikrovågsugnar

Mikrovågsugnar

Här har vi Elons köpguide för mikrovågsugnar. I den här köpguiden hjälper vi dig att hitta rätt mikrovågsugn utifrån dig och dina behov.
 

Mikrovågsugnar finns i en mängd olika modeller. De enklare mikrovågsugnarna kan ses som ett komplement till din vanliga ugn medan modeller med en mängd program snarast kan jämställas med en vanlig ugn.
 

Laga och värma mat

Fundera på vad du ska använda din mikrovågsugn till. Ska du främst använda den för att tina upp och värma mat? Eller är tanken att mikrovågsugnen ska fungera som en ”vanlig” ugn med grill- och crispfunktion? Oberoende av ditt modellval kommer en mikro alltid att vara ett bra och energibesparande hjälpmedel.
 

Mikrovågor

Själva mikrovågsugnen fungerar på så sätt att mikrovågor, elektromagnetisk strålning, tränger in någon centimeter i maten och på så sätt värmer den. För att maten ska få en jämn uppvärmning i ugnen är de flesta modeller utrustade med en roterande bottenplatta som gör att mikrovågorna kommer åt överallt.
 

Effekt

Effekten bestämmer hur snabbt maten tinas upp eller tillagas i mikrovågsugnen. En mikrovågsugn med maxeffekt på 900 – 1000W är att rekommendera.
 

Crisp och grill

Det finns mikrovågsugnar med flera fiffiga funktioner som förenklar din vardag. En mikro med grillelement gör att maten får färg. Crispfunktionen fungerar så att den medföljande metallformen gör att maten blir knaprig och även får färg underifrån.
 

Kombinationsugn

En kombinationsugn har såväl mikrovågsuppvärmning som annan typ av värme – exempelvis undervärme, grill och varmluft. Fördelarna med en kombinationsugn är främst att maten får ett aptitligare utseende än om den tillagas i mikrovågsugn samtidigt som den tillagas på kortare tid än i en vanlig ugn.
 

Timer och inbyggnadsmikro

De enklaste modellerna av mikrovågsugnar har mekaniska vred där du själv ställer in tid och effekt. På många andra modeller finns ofta digital display och ett elektroniskt programverk. Mikrovågsugnen kan också vara utrustad med sådant som inbyggd timer eller en funktion som gör att effekten förändras efter en viss tid – bra att ha om du exempelvis först vill ha låg effekt på potatisklyftorna och hög effekt på slutet för att få en fin yta.

Idag finns en hel del mikrovågsugnar som inbyggnadsmodeller. Det kan vara ett bra alternativ om du vill att ugnen ska framträda tydligt i köket. Väljer du en inbyggnadsmikro är det viktigt att komma ihåg att se till så att det finns gott om luft kring maskinen. En mikro blir lätt blir väldigt varm och då behövs utrymme för den varma luften att försvinna.

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa