Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Luftvärmepumpar

Luftvärmepumpar

Det här är Elons köpguide för luftvärmepumpar. I köpguiden hjälper vi dig att hitta rätt luftvärmepump utifrån dig och dina behov.
 

En luftvärmepump är ett bra komplement till ditt befintliga värmesystem om du vill sänka din uppvärmningskostnad och samtidigt få en bättre inomhusmiljö. När du sänker din uppvärmningskostnad gör du samtidigt en insats för miljön. Värmepumpen består av två delar, en del sitter på utsidan av huset och tar upp värme/energi från utomhusluften. Den andra delen sitter inne i huset och sprider värmen via en fläkt. Det finns olika dimensioner på värmepumparna, så tänk på att köpa en som är anpassad för storleken på ditt hus. En luftvärmepump kan även användas för att ge svalka under heta sommardagar.
 

Installation och skötsel

Installationen av alla luftvärmepumpar måste alltid utföras av en certifierad installatör. I våra Elon-butiker kan du få hjälp med detta, alla butiker utför eller har bra kontakter med bra företag som utför dessa typer av tjänster. Priserna på Elon.se anges exklusive installation, för offert och förfrågningar kontakta någon av våra butiker.

Värmepumpen är relativt enkel att installera, det behöver varken grävas eller borras på tomten och brukar oftast gå på en dag. Därefter krävs ett minimalt underhåll av värmepumpen. Det är egentligen bara innerdelen som behöver dammsugas ren från damm och byta filter på ibland för att den ska kunna prestera på maximal effekt. Det är viktigt att innerdelen till pumpen är placerad på rätt ställe, så att du får ut bästa möjliga effekt och värmespridning. Innerdelen ska placeras på en central plats så att värmen sprids effektivt.
 

Du kan spara pengar

Hur mycket pengar du kan spara på uppvärmningskostnaden beror på planlösningen av ditt hus, isolering, vilken klimatzon och vilket värmesystem du har. Generellt brukar ett hushåll kunna sänka uppvärmningsvärmekostnaden med 20–60 % vid installation en luftvärmepump.
 

Nordiskt klimat

Tänk på att luftvärmepumpar ger sämre effekt då det blir kallare än -20°C utomhus. Så det är viktigt att du ser till att din nya värmepump är anpassad för det nordiska klimatet och att den ger bra effekt även under vinterhalvåret.
 

Ljudnivå

Det är viktigt att du väljer en luftvärmepump med låg ljudnivå eftersom du kommer att ha halva värmepumpen inomhus. Tänk även på att den del av värmepumpen som placeras ute ger ifrån sig ljud även den, så att du inte placerar den för nära uteplatsen där du vill sitta och äta eller umgås.
 

Förbättra inomhusklimatet

Eftersom att värmepumpen sätter igång en hälsosam luftcirkulation som motverkar fukt och mögel i huset samt att innerdelens luftfilter renar luften så får du ett bättre inomhusklimat.
 

Fler tips

Se till att husets övriga värmesystem är rätt injusterat och att alla termostater fungerar bra. Låt dörrar stå öppna så att luften kan cirkulera i huset. Om det är något rum där du vill ha dörren stängd får du låta dina vanliga element värma just det rummet eftersom den varma luften från pumpen ej når detta rum. För att få en jämn temperatur i rum som ligger längst bort från pumpen ska de vanliga elementen vara påslagna. Ställ då in termostaten 2 grader lägre än värmepumpen.

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa