Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Kyl- och frysskåp

Kyl- och frysskåp

Här är Elons köpguide för kyl- och frysskåp. I köpguiden hjälper vi dig att hitta rätt kyl- och/eller frysskåp utifrån dig och dina behov.
 

Utbudet av kyl- och frysskåp är stort. Det finns kombinerade kyl/frysar, separata skåp, frysboxar och side-by-sides. Dagens kyl- och frysskåp är överlag riktigt energisnåla. En sak att tänka på när du köper kyl/frys är att det bör vara en luftspalt på ungefär 5 cm mellan skåpen och övrig inredning.
 

Kylskåp, frysskåp eller frysbox?

En kombinerad kyl och frys är ett bra val för mindre hushåll och kök. Det tar mindre plats och spar energi. För en större familj är två separata skåp - en kyl och en frys – ett bra alternativ då det ger plats för mer varor. Frysbox kan vara ett alternativ till frysskåp, men även ett komplement i en stor familj. En frysbox har fördelen att det får plats mer, men det kan vara lite svårt att komma åt allt innehåll. Ett kyl-/frysskåp kan ha en eller två kompressorer som alstrar kyla och en eller två termostater som reglerar temperaturen.
 

Storlek och volym

Ett kyl-/frysskåp har normalt en bredd på 60 cm och ett djup på 60 cm. Höjden varierar desto mer, från ca 45 cm upp till 200 cm. Ett hushåll behöver en grundvolym för en person på ca 200 liter, räkna sedan med ca 50 liter för varje person så har du ett ungefärligt mått på hur stort skåp du behöver.
 

Energiklass och inredning

Ett kylskåp eller frysskåps energieffektivitet klassificeras från D till A+++, där A+++ är högst betyg. Dagens kyl- och frysskåp är, jämfört med tidigare, riktigt energisnåla. Att skåpen är välisolerade är viktigt för att hålla en låg energiförbrukning. Det är nedkylningen av luften som kommer in i skåpet när dörren varit öppen som drar absolut mest energi. Försök därför att inte öppna och stänga kyl- och frysskåpet i onödan.

Inredningen i en kyl/frys är viktig. Glashyllor är generellt bättre än gallerhyllor då de samlar upp eventuellt spill och är relativt enkla att rengöra. Det är även bra att kunna flytta hyllorna så att utrymmet passar storleken på de aktuella varorna.
 

Avfrostning och temperaturlarm

Alla kyl- och frysskåp behöver frostas av. I kylskåp sker detta automatiskt, medan frysskåp antingen har manuell eller automatisk avfrostning. Många modeller har idag en kylteknik som kallas ”dynamisk kylning” eller ”luftburen kyla”. Olika tillverkare använder olika namn, No Frost och MulitFlow är två exempel, men det handlar egentligen om samma sak – nedkyld luft som är i omlopp i kylen, kyl/frysen eller frysen. Tekniken kan liknas vid en AC. Denna teknik gör också att du slipper att frosta av frysen.

Kylskåp och frysskåp levereras med en mängd funktioner som förenklar din vardag. Snabbinkylning är en finess som kan vara bra om du fyller kylen med extra mycket varor och snabbt vill få ned temperaturen. Ett temperaturlarm kan vara bra och påminner med en signal om dörren till kylen varit öppen för länge. Att själv kunna välja hur dörren ska hänga på kylskåpet/frysen kan vara bra och ger en ökad flexibilitet i planeringen av köksinredningen. På många nya modeller av kyl- och frysskåp finns inbyggda ismaskiner och tillgång till kylt vatten. Det kostar en liten slant extra men det kanske det är värt för lyx i tillvaron.

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa