Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Inbyggnadsugnar

Inbyggnadsugnar

Elons köpguide för inbyggnadsugnar. I köpguiden hjälper vi dig att hitta rätt ugn utifrån dig och dina behov.
 

Tänk till hur du vill att ditt kök ska se ut. Vill du ha spis eller en separat ugn och häll, så kallad inbyggnadsugn och inbyggnadshäll? Spisen är oftast något billigare samt enkel att installera. Inbyggnadsugn och häll ger en bättre arbetsmiljö eftersom ugnen kan byggas in i en bra arbetshöjd.
 

Uppvärmning

Ugnar med varmluft blir allt vanligare. I en varmluftsugn cirkulerar varm luft i hela ugnen, vilket gör att maten blir klar snabbare och ger möjlighet att tillaga en större mängd på kortare tid. En del ugnar har en ånggenerator som tillsätter ånga och ser till att cirkulera den fuktiga värmen i ugnsutrymmet. Något som kan vara bra om du vill bibehålla vitaminerna i råvarorna.
 

Specialfunktioner

Om ugnen har Paj- & Pizzaläge innebär det att ugnen har starkare under- än övervärme vilket ger ett resultat med krispigare botten. Många ugnar har numera en inbyggd ugnstermometer som underlättar matlagningen och ser till att stänga av ugnen när rätt temperatur uppnåtts.
 

Säkerhet

Har du små barn bör du vara särskild noga med säkerheten. Tippskydd och luckspärr för ugn ska vara standard. Treglasfönster på ugnsluckan ser till att luckan aldrig blir så het att någon kan bränna sig på den.
 

Katalys- och pyrolysrengöring

Insidan av ugnen kan vara svår att rengöra. En del modeller är invändigt klädda i emalj som är lätta att rengöra och avvisar smutsen bra. Katalytisk emalj är en variant av detta. När mat och fettstänk kommer i kontakt med den katalytiska emaljen sker en kontinuerlig nedbrytning av resterna. Vissa ugnar har så kallad pyrolytisk rengöring – vilket innebär att ugnen hettas upp till mycket höga temperaturer och förbränner alla matrester och fettstänk. Efter förbränningen är det bara att torka ur ugnen från resterna.
 

Dubbelugn

Ibland kan det vara bra att ha en mindre ugn som tar kortare tid att värma upp och förbrukar mindre energi vid tillagning. I dessa lägen är en dubbelugn ett bra alternativ. Dubbelugnen har en normalstor ugn samt en i mindre storlek och finns bland de mer påkostade modellerna.

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa