Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Inbyggnadshällar

Inbyggnadshällar

Här är Elons köpguide för inbyggnadshällar och spishällar. I köpguiden hjälper vi dig att hitta rätt häll utifrån dig och dina behov.
 

Oavsett om du väljer att ha en spis eller separat ugn och häll är det viktigt att tänka på hur hällen ska användas. Valet påverkar utseende och funktion i det rum som familjen ofta spenderar mest tid i. Hällen kan vara en keramikhäll, gjutjärnsplatta eller ha induktionsteknik.
 

Glaskeramik

Det finns framför allt två olika sorters spisarhällar på marknaden – spisar med glaskeramikhäll och spisar med gjutjärnsplattor. Glaskeramikhällen blir allt vanligare och reagerar snabbare när effekten på plattorna ändras. Den är enklare att rengöra än gjutjärnsplattorna och har ofta variabla värmezoner som gör att du kan anpassa värmekällans storlek efter storleken på det kokkärl som används. Gjutjärnsspisen är ett billigare val än keramikhällen, men en keramikhäll är mer ömtålig.
 

Induktion

En del keramikhällar finns med induktionsteknik. Utseendemässigt ser induktionshällen ut precis som en vanlig glaskeramikhäll. Induktionsspisen fungerar så att spishällen värmer tillagningskärlet direkt med magnetism. Värmen alstras direkt i botten på kärlet, och själva plattan eller hällen blir aldrig varm. Vilket gör att du aldrig riskerar att bränna dig. Det är också mycket enkelt att rengöra en induktionshäll eftersom det inte bränner fast något spill eller överkok.

För att induktionen ska fungera krävs det att de kärl som används är magnetiska. Gjutjärn, emaljerat stål eller magnetiskt rostfritt stål fungerar perfekt. För att ta reda på om dina kärl fungerar till en induktionshäll kan du enkelt testa dem genom att se om en kylskåpsmagnet fastnar eller inte. Fastnar magneten kan kärlet användas på en induktionshäll.

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa