Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Diskmaskiner

Diskmaskiner

Här är Elons köpguide för diskmaskiner. I köpguiden hjälper vi dig att hitta rätt diskmaskin utifrån dig och dina behov.
 

När du ska köpa ny diskmaskin behöver du främst tänka på hur stort hushåll du har och ditt behov av diskning. En bänkdiskmaskin kan vara ett bra val för mindre familjer, en smaldisk passar dig med ont om utrymme medan den fullbreda golvdiskmaskinen lämpar sig för det större familjehushållet. Eller varför inte välja två diskmaskiner, så att det alltid går att ställa in disken i en maskin? Energimärkning, programutbud, storlek och olika funktioner skiljer maskinerna från varandra.
 

Kapacitet och ljudnivå

Valet av diskmaskin beror på hur stort hushåll du har, behovet av diskning samt hur stor plats du har i köket. En bänkdiskmaskin tar ungefär sex kuvert. En smaldiskmaskin är som namnet låter en smalare diskmaskin än standard och mäter ungefär 45 cm i bredd. Dessa diskmaskiner tar ungefär nio till tio kuvert. En standardbred golvdiskmaskin rymmer vanligtvis tolv till femton kuvert.

Ljudnivån varierar mellan de olika modellerna, men brukar vanligtvis ligga på omkring 39-46 dB. Det är viktigt att diskmaskinen håller en så pass låg ljudnivå att den inte stör i köket när du exempelvis pratar i telefon.
 

Energiförbrukning

Tack vare EU och Energimyndighetens krav tillsammans med den ökade miljömedvetenheten hos konsumenterna är allt fler diskmaskiner (och andra vitvaror) mer energisnåla än tidigare. Det är till och med så att de flesta diskmaskiner är mer energisnåla jämfört med att diska för hand.

Ett hushåll med fyra personer kan under ett års diskande i diskmaskin spara runt 35 % i energiförbrukning, förutsatt att disken inte sköljs i varmvatten innan den stoppas i diskmaskinen. Ett bra sätt att ytterligare sänka energiförbrukningen är att diska i lägre temperaturer. Dagens diskmaskiner klarar, allt som oftast, av att diska rent redan vid 55°C.
 

Energimärkning och diskprogram

Diskmaskiner är energiklassade från D till A+++, där A+++ är det högsta betyget. Märkningen visar hur mycket energi som förbrukas vid rengöring och torkning av disken. Alla diskmaskiner har ett normalprogram. Utöver det brukar det finnas intensivprogram för riktigt smutsig disk, exempelvis grytor, samt ett skonprogram för ömtålig disk, exempelvis tunna glas. Allt vanligare blir det med ECO-program som förbrukar mindre energi och vatten.

En diskmaskin med sensorer mäter hur mycket smuts som finns i vattnet och lägger till extra sköljningar vid behov. Många modeller kan väga in och känna av hur smutsig disken är för att sedan ge ett lämpligt programförslag. Vilket är ett bra sätt för att minska vatten- och energiförbrukningen.

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa