Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Dammsugare

Dammsugare

Elons köpguide för dammsugare. I köpguiden hjälper vi dig att hitta rätt dammsugare utifrån dig och dina behov.
 

En dammsugare är inte alltid bara en dammsugare utan det finns en hel del som skiljer dammsugarmodellerna från varandra. Olika modeller har olika funktioner: robotdammsugare, skaftdammsugare, klassiska dammsugare, centraldammsugare med mera.
 

Motorstyrka och sugeffekt

Hur du bor spelar stor roll för ditt val av dammsugare. I ett hem med stor yta att städa är en dammsugare med hög sugeffekt och lång räckvidd ett bra alternativ. För dig som bor mindre kan det vara nog så viktigt att ta hänsyn till dammsugarens storlek med tanke på förvaringsmöjligheter. Sugeffekten på dammsugaren visar hur effektivt den dammsuger och mäts i watt.
 

Ljudnivå och HEPA-filter

En dammsugare kan låta mer eller mindre mycket, motorns ljudnivå mäts i decibel (dB) – 60 dB motsvarar vanlig samtalston medan 85 dB är jämförbart med en hårtork. För att få dammsugaren att låta mindre är det ofta möjligt att reglera motorns varvtal.

Allt fler nya modeller av dammsugare har filter som ser till att luften som blåses ut blir filtrerad på ett effektivt sätt. HEPA-filter är högpresterande och ser till att inte släppa ut partiklar ned på kvalsternivå. En dammsugare med HEPA-filter lämpar sig väl för allergiker. Den är helt isolerad och läcker inte ut damm och partiklar från munstycke, slang, dammsugarkropp eller utblåsfilter. För att HEPA-filtrets effekt inte ska minska behöver det bytas minst vartannat år.
 

Dammsugarpåsar

Dammsugarpåsar behöver bytas och det finns en uppsjö av varianter. Vi kan garantera att vi har rätt dammsugarpåsar för alla dammsugare som är inhandlade hos Elon. En finess som kan vara bra att ha på dammsugaren är en indikator som visar när påsen börjar bli full.
 

Funktioner som underlättar

Många dammsugare har funktioner som underlättar städandet. Med teleskoprör kan du enkelt ändra dammsugarrörets längd och därmed få bättre arbetsställning. Parkeringsläge är en funktion där dammsugaren stänger av sig när du ställer munstycket med rör i detta läge. Perfekt om du behöver ta en tillfällig paus. Storleken på dammsugarens hjul påverkar hur lättmanövrerad den är. Större hjul gör att maskinen är lättare att dra över trösklar.
 

Olika typer av dammsugare

Handdammsugare, eller laddningsbara dammsugare – är ett komplement till den ordinarie dammsugaren. En handdammsugare har lägre effekt och sämre uppsugningsförmåga än större modeller, men fungerar bra istället för exempelvis en sopborste.

Skaftdammsugare – är en maskin med motor och dammbehållare på skaftet. Den har inte lika hög prestanda som en vanlig modell men kan liksom handdammsugaren ses som ett bra komplement.

Robotdammsugare – finns i flera varianter och kan ses som såväl komplement som i vissa fall alternativ till fullstora modeller.

Centraldammsugare – har fördelen att du slipper att dra med dig själva dammsugaren under städningen, dessutom är ljudnivån för en centraldammsugare är relativt låg. Motorn monteras i källaren eller i ett förråd tillsammans med dammbehållaren som behöver tömmas ett par gånger per år. En centraldammsugare kräver installation och är inte något för dig som bor i hyresrätt.

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa