Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

  • Se aktuella leveranstider
  • Se öppettider och butiksinformation
Bild för kategori Integritetspolicy

Integritetspolicy

Denna policy beskriver hur ELON Group AB samlar in, hanterar och lagrar dina personuppgifter.

Policyn gäller vid köp av varor och tjänster från någon av våra butiker eller på vår webbplats elon.se men även vid besök på vår webbplats eller vid serviceärenden. Integritetspolicyn gäller även för dig som är medlem i Klubb ELON eller har ett konto på elon.se.
Policyn visar att ELON Group AB (som hädanefter kan benämnas ”vi”, ”oss” eller ”ELON”) har för avsikt att behandla dina uppgifter på ett säkert sätt och givetvis i enlighet med gällande lagar och regler.
Personuppgiftsansvarig

Det är ELON Group AB (556654-6213) som är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Det innebär att den information du lämnar till oss när du gör ett köp, skapar ett konto på elon.se eller blir medlem i vår kundklubb behandlas av oss.
Våra ELON-butiker är däremot egna företagare och det innebär att när du lämnar dina uppgifter till butiken så är det den aktuella butikens bolag som är personuppgiftsansvarig. Dina uppgifter kommer däremot att skickas till ELON Group för vidare behandling.
Omvänt kommer dina uppgifter som lämnas i samband med köp på elon.se eller vid serviceärenden att lämnas ut till butikerna om så behövs. För att allt skall hanteras enligt gällande lagar och regler så finns därför ett Personuppgiftsbiträdesavtal skrivet åt båda håll, mellan ELON Group och respektive butiksbolag.

Policyns innehåll

1. Dina rättigheter
2. Vid dessa tillfällen behandlar vi dina uppgifter
3. Dessa personuppgifter behandlar vi om dig
4. Cookies
5. Profilering
6. Uppgifter till tredje part
7. Sammanställning av behandling av personuppgifter
8. Skydd av dina uppgifter
9. Kontakt
10. Ändringar


1. Dina rättigheter

Du har rätt till tillgång till dina uppgifter. Det innebär att du har rätt att begära ett kostnadsfritt registerutdrag med de uppgifter vi har om dig. Du har även rätt att få veta var vi inhämtat uppgifter om dig som du inte själv har lämnat. Registerutdraget skickas till din folkbokföringsadress.

Du har rätt till rättelse av dina personuppgifter. Det innebär att vi kommer att rätta dina uppgifter så fort vi kan efter att vi fått kännedom om felaktigheterna.

Du har rätt att begränsa användandet av dina uppgifter om uppgifterna vi har om dig är felaktiga, till dess att vi rättat felet.

Du har rätt till radering av uppgifter. Det innebär att vi på begäran från dig raderar de personuppgifter om dig som vi då inte längre har lagligt stöd att fortsätta att behandla eller lagra.

Du har rätt till dataportabilitet. Det innebär att du på egen begäran kan få en maskinläsbar fil med strukturerat innehåll som underlättar vid flytt av dina uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig.

Du har rätt att invända mot personuppgiftsbehandling som utförs av oss med stöd av intresseavvägning.

Du har rätt att lämna eventuella klagomål mot vår behandling av dina uppgifter till Datainspektionen.

Du har rätt till skadestånd om vi behandlat dina uppgifter på ett sätt som gör att du lider skada.


2. Vid dessa tillfällen behandlar vi dina uppgifter

När du besöker vår webbplats elon.se

När du skickar meddelanden till oss via e-post eller via våra kanaler i sociala medier

När du gör ett köp på elon.se

När du registrerar en användarprofil på elon.se och samtidigt blir medlem i Klubb ELON


3. Dessa personuppgifter behandlar vi om dig

Vid besök på elon.se
När du skickar meddelanden till oss via e-post eller via våra kanaler i sociala medier
För genomförande av köp på elon.se
När du skapar en användarprofil och blir medlem i Klubb ELON
Vid delbetalning
IP-adress
Cookie-data
Namn
E-postadress
Namn
E-postadress
Adress
Telefonnummer
Kundnummer
IP-adress och information om hur du använder elon.se
Namn
E-postadress
Adress
Telefonnummer
Kundnummer
IP-adress och information om hur du använder elon.se
Personnummer
Namn
E-postadress
Adress
Telefonnummer
Kundnummer
IP-adress och information om hur du använder elon.se
Personnummer

4. Cookies
Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse och för att ge dig som besökare tillgång till viss funktionalitet på vår hemsida. Våra cookies sparar inte information såsom namn och personuppgifter.

Vad är en cookie? En cookie är en liten textfil som sparas på din dator av webbplatsen du besöker. Cookies gör det möjligt att till exempel:

- skapa personliga erbjudanden
- få information hur besökare interagerar med webbplatsen
- komma ihåg vad som finns i kundvagnen
- möjliggöra olika tjänster och funktioner

Vi använder cookies för att underlätta analyser av trafik på våra hemsidor och skapa en bättre användarupplevelse, det kan t ex innebära att vi sparar information om tidigare besök på våra hemsidor samt vilka sidor som besökts.

När du besöker www.elon.se första gången kommer du att få information om hur vi hanterar cookies. Genom att godkänna användningen av cookies på vår weebbplats så godkänner du att vi samlar information om dina besök. Om du inte godkänner att vi använder cookies på det här sättet bör du ändra din webbläsares inställningar till att inte acceptera cookies. Du kan även när som helst välja att ta bort cookie-filer som har placerats hos dig. Läs mer under hjälpavsnittet som rör cookies i din webbläsare.

Notera att om du inte godkänner cookies, kommer du inte kunna handla via vår e-handel eftersom cookies används för att hantera varukorgen.


5. Profilering
ELON Group och din ELON-butik lagrar din köphistorik och använder denna för att ge dig erbjudanden baserat på ditt köp, för att analysera köpmönster och för att personifiera din upplevelse av våra säljkanaler. Din köphistorik används också för att erbjuda dig tjänster och varor som våra samarbetspartners tillhandahåller.
NOTERA! Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part i marknadsföringssyfte!
Om du motsätter dig lagring och analys av dina köp så säger du upp ditt konto/medlemskap hos ELON genom att kontakta klubb@elon.se eller ringa 010-220 40 00. Ditt konto kommer att avslutas och ingen fortsatt lagring och analys kommer att göras av dina inköp.

6. Uppgifter till tredje part
För att kunna fullgöra våra åtaganden mot dig som kund och/eller kontoinnehavare/medlem så kan dina uppgifter komma att behandlas av tredje part i analyssyfte eller för lagring.
Med tredje part avses bl a ELON-butiker, koncernbolag/ägarbolag, leverantörer av marknadsförings-, IT-, och betaltjänster samt tjänster för adressuppdateringar.

Butiker
När du genomför ett köp på elon.se så lämnas dina uppgifter vidare till den butik du genomför köpet med.

Leverantörer av marknadsföringstjänster
När du besöker, registrerar ett konto eller genomför ett köp vår webbsida lämnas dina uppgifter vidare till våra leverantörer av marknadsföringstjänster. Hur våra leverantörer får hantera dina uppgifter regleras i ett personuppgiftsbiträdesavtal mellan oss och leverantörerna.

Betaltjänster
När du genomför ett köp på elon.se lämnas dina uppgifter vidare till vår betaltjänstleverantör för att köpet skall kunna genomföras. Hur vår betaltjänstleverantör får hantera dina uppgifter regleras i ett personuppgiftsbiträdesavtal mellan oss och leverantören.

Våra personuppgiftsbiträdesavtal kräver att dina uppgifter normalt sett skall behandlas inom EU/EES men om några uppgifter överförs till ett land utanför EU/EES kommer vi att vidta de åtgärder som är nödvändiga för att säkerställa att dina uppgifter fortsatt är skyddade och hanteras i enlighet med denna policy. Inga uppgifter kommer att säljas till tredje part utan ditt tillstånd. Inga uppgifter kommer heller att lämnas till tredje part för användning i tredje parts marknadsföring om inte marknadsföringen innehåller budskap från ELON Group eller någon av våra koncernbolag/ägarbolag.


7. Sammanställning av behandling av personuppgifter

Ändamål Rättslig grund Personuppgift Lagringstid
För att hantera ordrar, garantier och andra åtaganden gentemot dig som kund Fullföljande av avtal om köp (försäljningsvillkor) Namn, adress, telefonnummer, personnummer samt e-postGeografisk informationIP-adress, enhetsinformation, logginformation Under garantitiden och därpå följande 12 månader
För att efterleva lagar och regler, t ex bokföringslagen Rättslig förpliktelse Namn, adress, telefonnummer, personnummer samt e-postGeografisk informationIP-adress, enhetsinformation, logginformation Så länge vi är skyldiga att lagra uppgifterna enligt tillämplig lag
För att marknadsföra ELON eller våra samarbetspartners varor och tjänster genom post, e-post, telefon och SMS/MMS Intresseavvägning Namn, adress, telefonnummer, personnummer samt e-postGeografisk informationIP-adress, enhetsinformation, logginformation 12 månader efter att du senaste köp
För att administrera ditt konto och för att kunna ge dig personliga erbjudanden och för personlig anpassning av din upplevelse av ELON i olika kanaler samt för att kunna göra riktad kommunikation via e-post, SMS eller post Fullföljande av avtal om användarprofil på elon.se (Medlemsvillkor) Namn, adress, telefonnummer, personnummer samt e-postGeografisk informationIP-adress, enhetsinformation, logginformation 36 månader efter att du senast varit aktiv hos ELON, till exempel genom att handla hos oss eller logga in på ”Mina sidor” på elon.se


8. Skydd av dina uppgifter

Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Vi har därför vidtagit de säkerhetsåtgärder som behövs för att skydda dina personuppgifter mot otillbörlig åtkomst, förändring och radering. Till exempel sparas alla uppgifter om dig i databaser som är skyddade genom behörighetsstyrningar och brandvägg.


9. Kontakt

ELON Group AB
Bäcklundavägen 1
702 03 Örebro
Tel: 010-20 40 00
E-post: gdpr@elon.se


10. Ändringar

Vi kan komma att behöva uppdatera den här informationstexten, t.ex. om vi skulle behandla dina uppgifter för nya ändamål, samla in ytterligare uppgifter eller dela dina uppgifter med andra mottagare än de som anges här. Den senaste versionen av informationen finns alltid publicerad här på elon.se.

ELON Tipsar!
Produktpaket
Visa
 
Info
s