Laddar...

Prisbelönad kaffebryggare gör exklusiv entré hos Elon

Filka intar den internationella marknaden som den första och enda helautomatiska kaffebryggaren. Elon blir exklusiv återförsäljare till den redan hajpade och flerfaldigt prisbelönta produkten. 

I början av november lanserar Severin sin senaste kaffeinnovation – med Elon som unik återförsäljare. Kaffebryggaren Filka kombinerar det bästa av två världar: bekvämligheten av en helautomatisk maskin tillsammans med njutningen av klassiskt, nymalet filterkaffe. Filka passar både kanna, kopp och mugg – användaren bestämmer mängden med en enda knapptryckning. Sebastian Blome, Technology & Innovation Manager på Severin, berättar om produkten som redan fått ett varmt välkomnande bland tyska testare: 

– I ett oberoende slutkonsumenttest rekommenderades Filka förbehållslöst av 99 % av testpersonerna. Användarna var helt nöjda med funktionaliteternas mångsidighet och användarvänlighet, och konstaterade att enheten gav dem ett verkligt mervärde, berättar han.

Sebastian tillägger: 

– Nu ser vi framemot att se hur ett av världens mest kaffeälskande och designmedvetna folk – svenskarna – tar till sig an denna nyhet. 

Flexibel och prisvinnande design 

Trots sin omfattande funktionalitet tar inte Filka mer plats än en vanlig kaffebryggare och den passar dessutom stilfullt men diskret in i alla kök. Detta har redan belönats med Red Dot Design Award, German Innovation Award och German Design Award. 

Tack vare det diskmaskinssäkra guldtonsfiltret som ingår i leveransen är användningen av ett pappersfilter valfritt. Detta gör kaffeberedningen mer hållbar och oberoende av ytterligare tillbehör.

Vattentanken och bönbehållaren är avtagbara och pulverdispensern kan öppnas automatiskt, vilket gör påfyllningen bekväm och rengöringen enkel.

Filka manövreras intuitivt och enkelt via en stor LED-pekskärm.

Fika för alla

Filka funkar för varje situation – oavsett om du vill avnjuta en god kaffe själv i lugn och ro eller samlas runt fikabordet med vänner och familj. Nyheten erbjuds med antingen en termoskanna av glas eller rostfritt stål men går även att kombinera. Ett integrerat justerbart koppstöd möjliggör dessutom användning av egna koppar i olika storlekar. 

Utsökt filterkaffe – när du vill 

Filterkaffebryggaren går utmärkt att förinställa tack vare en smart timer; välj mellan liten kopp, stor kopp och to-go-kopp (Filka möjliggör 100 till 350 millimeter i steg om 25 millimeter). Med en knapptryckning justerar Filka automatiskt mängden kaffe och vatten som används enligt den förinställda kaffestyrkan. Kaffet håller sig varmt i upp till sextio minuter. 

Förstklassig kaffenjutning

Filka-bryggaren brygger kaffe av högsta kvalitet. De nymalda kaffebönorna från den integrerade och behagligt tysta kvarnen är fulländade med en idealisk bryggtemperatur på upp till 96 °C och en förbryggningsfunktion för optimal kaffenjutning. Det integrerade vattenfiltret med vattenhårdhetsinställning bidrar också till den genomgående höga kvaliteten på kafferesultatet. Du kan dessutom välja att dosera färdigmalet kaffe själv om dina kaffebönor skulle vara slut.

Vill du veta mer om den nya energimärkningen, klicka här