Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

AMT Stekpanna A532 AMT Ronneby Bruk Maestro 28 cm CULIMAT MD028 Swiss Diamond XD63281i KitchenAid KC2P10SKCP Ronneby Bruk UL Professional 30 cm Ronneby Bruk UL Professional 26 cm Elvita Stekpanna 24 Cm Svart Tefal Talent Pro Tefal Glaslock 28cm Elvita Stekpanna 28 Cm med glaslock Ronneby Bruk Maestro Tefal Jamie Oliver Premium SS Frypan AMT Traktörpanna A728 AMT Tefal Talent Pro Pan 32 cm AMT Grillpanna A426G AMT AMT Stekpanna A528 AMT CULIMAT MD020 Elvita Stekpanna 28 Cm Svart Tefal Jamie Oliver Premium SS Wokpan Elvita Wokpanna 28cm Svart Ronneby Bruk Maestro 4 L Swiss Diamond XD6428i Tefal Jamie Oliver Premium SS Frypan Elvita Stekpanna 20 Cm Svart Swiss Diamond XD6420i Tefal Talent Pro AMT Glaslock L28 AMT Ronneby Bruk UL Professional 4 L AMT Wok A1132 AMT Tefal Talent Pro Ronneby Bruk Maestro 25 cm Swiss Diamond XD6424i AMT Stekpanna A520 AMT Ronneby Bruk Maestro 28 cm Elis & Elsa 20 cm svart Tefal Talent Pro AMT Stekpanna A524 AMT Ronneby Bruk UL Professional 28 cm CULIMAT MD024 Tefal Jamie Oliver Prem. SS Sautepan Ronneby Bruk Maestro

Stekpannor

  • Du har valt:
  • Nollställ filter

Visar av produkter

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa

Visar av produkter

Stekpannor

Det här är vårt breda sortiment av högkvalitativa stekpannor av alla tänkbara typer, material och storlekar. Här ryms allt mellan wokpannor och pannkaksjärn. Vi hjälper dig att hitta rätt!

Egenskaper som utmärker en bra stekpanna

Stekpannor av högre kvalité har ofta en tjockare botten. De som har en beläggning eller sandwich-botten har det i fler lager än alternativ i lägre prisklasser. Det gör att stekpannan tål högre värme samtidigt som den leder den bättre. På så vis blir du mer energieffektiv i din matlagning samtidigt som pannan har en jämnare värmefördelning.

Något som är värt att ha i åtanke är att en stekpanna av lite högre kvalité är något du tjänar på, både rent ekonomiskt och ur energisynpunkt. Detta eftersom dessa stekpannor isolerar och håller värmen bättre, som gör att du kan använda spishällens eftervärme när du lagar såser eller grytor.

Belagda stekpannor

Om du skramlar runt i skafferierna hos nära och kära är chansen stor att du oftast stöter på belagda stekpannor. De är klädda i ett non stick-material som motverkar att något bränner fast, samtidigt som det underlättar rengöring. Den här typen av stekpannor lämpar sig bäst för sådant som tillagas på lite lägre- eller medelhöga temperaturer.

Om du vill ha en belagd stekpanna som är mer värmetålig så rekommenderar vi att du väljer en med keramisk beläggning. Pannor av den typen har är extremt värmetåliga och låter dig steka på hög värme med betydligt mindre fett.

Rostfritt eller gjutjärn?

Om du värderar livslängd högst så är det nog den typen av stekpannor du ska avgränsa ditt val till. Gjutjärnspannor passar lika bra på alla typer av spisar och håller värmen länge. De är lättanvända och har en jämn värmefördelningen som resulterar i en jämn och fin stekyta.

Ett lite mer proffsbetonat alternativ är kockarnas favorit – en stekpanna i rostfritt stål. De är lätta, snabba att värma upp och robusta med en mycket jämn värmefördelning. Tack vare materialets egenskaper är de även reptåliga och lätta att rengöra. I gengäld ställer dessa stekpannor lite högre krav på dig när det kommer till matlagningsteknik och kunnande.

Att tänka på

Skötselråden för din nya stekpanna varierar lite beroende på vilken typ du valt. Om det är en belagd stekpanna så bör du undvika använda redskap i metall för att inte skada beläggningen. Spola heller inte vatten i stekpannan direkt efter användning. Om du gör det innan stekpannan svalnat riskerar du att den slår sig och blir skev.