Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

  • Se aktuella leveranstider
  • Se öppettider och butiksinformation
OBH Nordica 6357 Tefal OLEOCLEAN PRO DIGITAL TIMER Philips HD9621/90 Philips HD9240/90 OBH Nordica ActiFry Genius 1,7 kg Svart OBH Nordica ActiFry Genius 1,2 kg Svart

Fritöser

  • Du har valt:
  • Nollställ filter

Visar av produkter

ELON Tipsar!
Produktpaket
Visa
 
Info

Visar av produkter

Fritöser

Här hittar du vårt sortiment av fritöser. Det innefattar både traditionella fritöser med hög kapacitet, och varmluftsfritöser – som åstadkommer en gyllenbrun frasighet med så lite som en matsked olja.

Traditionella fritöser

Om du är på jakt efter en klassisk fritös så bör du först vara säker på att den har en kapacitet som matchar dina behov. Om du exempelvis vill göra pommes frites till ett helt middagssällskap behöver du se till att fritösen har kapacitet att fritera över ett kilo livsmedel åt gången. Ha bara i åtanke att att maskiner med högre kapacitet, även tar lite mer utrymme.

För att fritera i en klassisk fritös går det åt en del olja. Just därför tillhandahåller vi fritöser som automatiskt filtrerar och sedan förvarar den avsvalnade oljan. Genom filtreringen förlängs oljans bäst före-datum, samtidigt som den är tillgänglig för nästa omgång.

Varmluftsfritöser

Vill du ha ett lite mer fettsnålt alternativ är en varmluftsfritös, eller airfryer som de även kallas, något att kika närmare på. Dessa fritöser behöver bara en bråkdel av oljan som behövs för att använda en av det traditionella slaget. Ofta så lite som en matsked.

En annan fördel med varmluftsfritöser är att de ofta är lättrengjorda med nonstick-beläggning och maskindiskbara delar. Eftersom airfryers inte behöver samma mängder olja, är de även lite mer lätthanterliga överlag.

Tips & tricks för ett gott resultat

En förutsättning för att lyckas är att fritösen håller en jämn temperatur och har tillräckligt med olja i relation till livsmedel. Detta för att uppnå en krispig yta och för att livsmedlen inte ska absorbera för mycket olja, vilket kan bli fallet om oljans temperatur sjunker.

Valet av olja är en annan direkt avgörande faktor när du ska fritera. En neutral olja, som raps- eller solrosolja, är att föredra eftersom du inte vill att oljan i sig ska påverka smaken. Det finns finns färdigblandade frityroljor som har en hög rykpunkt och som kommer bäst till sin rätt i temperaturerna du kommer upp i när du friterar.

Eftersom i stort sett allt kan friteras är det bara experimentlustan och fantasin som sätter gränserna. Lycka till!