Stäng

Produkter

 1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Luftvärmepump

Luftvärmepump

2017-08-30

 
Din nya "spargris" som ger dig skön värme till lägre kostnad

Se om ditt hus – och dina värmekostnader – i tid! Med en luftvärmepump kan du sänka utgifterna för värme med 20–60 %. Hos Elon hittar du modeller för alla möjliga behov. Missa inte de mer miljövänliga modellerna med köldmediet R32.
  

6 snabba fördelar med en luftvärmepump 

 1. Sänker energikostnaden
  En luftvärmepump kan minska uppvärmningskostnaden i din bostad med 20-60%.

 2. Fördelar värmen jämnt
  Om du har en braskamin eller annan uppvärmning kan luftvärmepumpen användas som fläkt för att fördela värmen i huset. Samtidigt blir inomhusmiljön bättre och energiförbrukningen lägre.

 3. Styr värmen via mobilen
  Med din mobil kan du höja, sänka och schemalägga värmen - var du än är så att det alltid är behaglig temperatur när du kommer hem.

 4. Kort återbetalningstid
  I jämförelse med andra uppvärmningssystem är investeringen för en luftvärmepump låg i relation till energibesparingen. Den låga investeringskostnaden och den höga besparingen ger därför en kort återbetalningstid.

 5. Värmer och kyler
  Luftvärmepumpen är reversibel. Det innebär att du kan växla mellan uppvärmning och nedkylning - exempelvis använda den som AC under heta sommardagar.

 6. Bättre inomhusmiljö
  Inbyggda filter i pumpen fångar upp damm, pollen och lukter vilket ger dig ren luft i hemmet. Vid kyldrift avfuktas dessutom luften i din bostad, vilket bidrar till ett behagligt klimat och en förbättrad inomhusmiljö.

 

 Se våra luftvärmepumpar här » 


 

Köldmediet R32

Allt fler luftvärmepumpar har köldmediet R32. Detta för att det är ett mer miljövänligt alternativ och dess potentiella miljöpåverkan är endast en femtedel mot det tidigare så populära köldmediet R410a. För dig som vill ha det mest miljövänliga alternativet när det kommer till luftvärmepumpar ska välja en med R32.

Anledningen till att det kommer fler pumpar med R32 är att EU har ställt hårdare krav. Under en period ska köldmediernas potentiella påverkan på miljön minska stegvis vilket gjort att fler leverantörer tar fram modeller med köldmediet R32.

Luftvärmepumparnas miljöpåverkan som det talas om här, är endast potentiell, om köldmediet skulle läcka. Om köldmediet inte läcker skyddas miljön oavsett köldmedium.

I vårt sortiment har alla luftvärmepumpar från CanVac och Daikin köldmediet R32 - övriga luftvärmepumpar i vårt sortiment har det inte.

 

 

Varför ska du investera i en luftvärmepump?

Det som gör luftvärmepumpen så populär är det låga priset i kombination med den snabba besparingen. En luftvärmepump är ett komplement till ditt befintliga värmesystem som sänker uppvärmningskostnaden samtidigt som inomhusmiljön förbättras.

Du kommer märka av luftvärmepumpens fördelar både på lång och kort sikt. På kort sikt ger luftvärmepumpen behaglig inomhustemperatur och ren inomhusluft. På lång sikt kommer du se effekter av investeringen genom lägre uppvärmningskostnader.

Vem kan ha en luftvärmepump?
En luftvärmepump är till för dem med villa, radhus eller sommarstuga och ger störst effekt i bostäder med direktverkande el som uppvärmning.

Hur fungerar en luftvärmepump?
Luftvärmepumpen utvinner värme och energi från utomhusluften vilken sedan värms upp genom inomhusdelen och sprids via en fläkt inomhus.

Hur mycket pengar kan jag spara?
Hur mycket pengar du kan spara beror på husets planlösning, isoleringen, var i Sverige du bor och vilket värmesystem du har. Generellt kan du räkna med att sänka din uppvärmningskostnad någonstans mellan 20-60 % om du installerar en luftvärmepump.
 

 

Vilken pump ska du välja?

Första steget när du ska välja luftvärmepump är att välja en som är anpassad för storleken på ditt hus. Pumparna har olika dimensioner och vilken du ska välja beror på hur stor yta som ska värmas upp och vilken uppvärmning du har idag för att hålla huset varmt.

Om du är osäker på vilken pump du ska välja är vårt råd att aldrig underdimensionera. En luftvärmepump arbetar energisnålt, så det är alltid bättre att överdimensionera för att täcka så stor del av värmebehovet som möjligt.
 

Hur effektiv är luftvärmepumpen?

Hur mycket energi du kan spara med en luftvärmepump uttrycks i termerna SCOP och SEER. SCOP anger luftvärmepumpens prestanda vid värme och SEER vid kyla. Om exempelvis SCOP-värdet är 5 så använder pumpen 1 kW el för att ge 5 kW värmeeffekt.

Se respektive luftvärmepumps energimärkning för att utläsa hur mycket energi du kan spara.

Installation

Installationen av alla luftvärmepumpar måste alltid utföras av en certifierad installatör. I våra Elon-butiker kan du få hjälp med detta.

Alla Elon-butiker utför eller har kontakt med företag som utför installation av luftvärmepumpar på ett korrekt sätt. Luftvärmepumpen är relativt enkel att installera, det behöver varken grävas eller borras på tomten och det brukar oftast gå på en dag. Därefter krävs ett minimalt underhåll av värmepumpen.

Nyttja ROT-avdraget!
När installationen av luftvärmepumpen utförs av en auktoriserad installatör går det att göra ROT-avdrag för arbetet vilket sänker totalpriset och gör investeringen mindre kostsam.

ROT-avdraget behöver du själv inte ansöka om. Den som utför arbetet ansöker om detta och en del av arbetskostnaden dras av direkt på din faktura. 30 % av arbetskostnaden dras av och gäller upp till 50 000 kr per person och år. På skatteverket.se kan du läsa mer om hur ROT-avdraget fungerar.

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa