Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Klädvård

Klädvård

2015-03-23

Ta hand om dina kläder

I Sverige har ett klädesplagg i genomsnitt en livslängd på 2,2 år. Bland annat beror det på att vi tvättar våra kläder allt oftare vilket sliter på kläderna. Om livslängden på våra plagg förlängdes med 9 månader skulle belastningen på klimatet sjunka med hela 27 %. Här kan du läsa om några funktioner som bidrar till snabbare, enklare och skonsammare tvättning, vilka leder till att dina kläder kommer att hålla längre.

Skonsam tvätteknik med ProTex

Den revolutionerande tvättekniken ProTex ser till att dina kläder behandlas extra skonsamt och bidrar till att din garderob ser ny och fräsch ut längre. Tekniken bidrar även till att minsta möjliga energi förbrukas.

Tvättmaskinens trumma har många mindre hål som motverkar att textilierna sträcks ut även under hög centrifugering. De många hålen säkerställer att centrifugeringen är lika effektiv som tidigare och att sköljresultatet är perfekt. Funktionen Optisense beräknar mängden tvätt för att skapa ett optimalt program med rätt tvätt- och sköljtid.

Torktumlarens fuktavkänning minimerar risken för skrynklor och krympning. Tack vare den justerbara torrhetsgraden kan du få din tvätt så torr som du vill ha den. En skontrumma på 118 liter ger dina kläder större utrymme att cirkulera i vilket resulterar i ett jämnt resultat.

Tvätta och torka dina ylleplagg i maskin

Många tvättmaskiner och torktumlare är Woolmark-märkta. Märkningen garanterar att det är säkert att tvätta ylleplagg som annars endast får handtvättas.

Woolmark Blue innebär att maskinen har genomgått tester som visar att maskinen är lika eller skonsammare än att tvätta för hand.

Woolmark Green innebär att maskinen är lika skonsam som en Woolmark Blue-maskin men även mycket effektiv i fråga om energi- och vattenförbrukning.

Släta och fräscha kläder med ånga

Ånga hjälper till att snabbt och skonsamt fräscha upp, släta ut och ta bort lukter från dina kläder utan att behöva tvätta dem. Ångan kan användas på alla typer av plagg, även de som annars behöver kemtvättas. På kort tid är dina kläder redo att användas igen eller så är de enkla att stryka.

Genom att aktivit välja tvättmaskin och torktumlare kan du alltid ha rena kläder som håller länge, vilket ger dig mer tid till att göra roligare saker. Dessutom får vi större möjlighet att tillsammans minska klädkonsumtionen i Sverige.

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa