Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Kallbrygga kaffe

Kallbrygga kaffe

Kaffe i alla dess former blir mer och mer populärt. En relativt ny form av bryggteknik är att kallbrygga kaffe. Kallbryggt kaffe får en mildare smak eftersom de flesta bittra smaker är fettlösliga och hålls inkapslade, då kallt vatten inte löser upp fett. Dessutom får kallbryggt kaffe en blandning av både sötma och syra.

Kallbryggt kaffe är extra gott under varma sommardagar när kaffesuget pockar på, även om det såklart fungerar året om. Att kallbrygga kaffe är enkelt men det kräver lite tid och förberedelser. Det finns oss veterligen 2 olika metoder för att kallbrygga kaffe.

Kallbrygga kaffe metod 1

Metod 1 är det klassiska sättet att kallbrygga kaffe. Gott och enkelt men tidskrävande. Blanda 4 dl vatten med 4 kaffemått i en burk. Skaka om och ställ i kylskåpet under cirka 8 timmar. Sila kaffet genom ett kaffefilter. Häll eventuellt i en skvätt mjölk och några isbitar.

Kallbrygga kaffe metod 2

Metod 2 är ett betydligt snabbare sätt att kallbrygga kaffe. Använd dig av en filterhållare som du sätter över en kaffekopp eller kanna. Fyll kannan med is, hållaren med filter och kaffe. Därefter häller du kokat vattnet över kaffet, som när det möter isen kyls ner på direkten. Detta gör att alla smaker behålls och du får ett riktigt gott kaffe.

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa