Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Hjälp att välja tvättmaskin

Hjälp att välja tvättmaskin


Vi på Elon vill hjälpa våra kunder så gott vi kan, för att ni ska vara nöjda med ert köp under lång tid.

Det är viktigt att tänka till när du är i färd med att köpa en ny tvättmaskin. Fundera på hur mycket du tvättar, om det är utspritt under veckan eller om du tvättar flera maskiner i rad på helgen. Vilken tvättmaskin du ska välja beror även på vilka torkmöjligheter du har.

Ont om plats i tvättstugan
En toppmatade tvättmaskinen tar i regel mindre golvyta än en frontmatad tvättmaskin. Därför kan en toppmatad tvättmaskin passa dig med ont om plats. För dig som är ute efter både en tvättmaskin och torktumlare så kan frontmatade maskiner placeras ovanpå varandra för att ta mindre golvyta i anspråk.

Torkmöjligheter
Det finns tvättmaskiner med centrifugeringskapacitet på 500-1800 varv/minut. Oavsett hur du torkar din tvätt så bör du välja en maskin som centrifugerar på minst 1000 varv/min. Ju högre centrifugeringshastighet tvättmaskinen har, desto torrare blir tvätten. Vilket både är praktiskt för dig som hängtorkar din tvätt och för dig som torktumlar. En torktumlare drar betydligt mer energi än en tvättmaskin, vilket gör att desto torrare tvätt du lägger i tumlaren, desto mindre energi förbrukas.

Lägre energiförbrukning
När du köper en tvättmaskin bör värdena på maskinens energimärkningsetikett vara med i beräkningen. Det kan skilja sig markant mellan olika modeller gällande energi- och vattenförbrukning, centrifugering och ljudnivå på maskinerna. En etikett måste finnas på alla maskiner, både på webben och i butik och ska vägleda dig att göra energismarta val.

En stor familj
En tvättmaskin rymmer vanligtvis 5-8 kg torr tvätt, men det finns även de som tar både mer och mindre. Har du en stor familj är en modell med stor kapacitet att föredra, du kan då dra ned på antalet tvättar och på så sätt spara energi.

Tvättdag
Om du brukar tvätta många maskiner efter varandra på helgen bör du välja en maskin med induktionsmotor. En maskin med induktionsmotor behöver inte vila mellan tvättarna, utan gör det möjligt att tvätta flera maskiner efter varandra utan att slita på motorn. Induktionsmotorn gör även att maskinen vibrerar mindre och har lägre ljudnivå.

Tvätta miljömedvetet

Förutom att välja en tvättmaskin med bra energiklass och låg energi- och vattenförbrukning finns det ett par knep för att tvätta miljömedvetet.

  • Undvik att överdosera tvättmedlet. För mycket tvättmedel bidrar till ökad vattenförbrukning samt negativ påverkan av miljön.

  • Fyll maskinen. En halvfull maskin förbrukar nästan lika mycket energi som en full, vilket gör det bättre att fylla maskinen och tvätta mer sällan.

  • Sänk temperaturen. Det går åt ungefär häften så mycket energi för ett program i 40°C som i 60°C.

  • Välj hög centrifugeringshastighet. Centrifugering är det mest energisnåla sättet att få bort vatten ur kläderna.

  

Här hittar du alla våra tvättmaskiner »

 

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa