Stäng

Produkter

 1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Hjälp att välja torktumlare

Hjälp att välja torktumlare

2016-08-01

10 tips för att välja torktumlare

Är du på jakt efter en ny torktumlare? Då har du kommit rätt. Här har vi listat 10 punkter att reflektera över så att du får en torktumlare som passar dig och dina behov.

 1. Om du vill ha en torktumlare som förbrukar minsta möjliga energi rekommenderas en maskin som är utrustad med värmepumpsteknologi. Värmepumpstumlaren avfuktar luften och återanvänder värmen vilket gör att den använder upp emot 45 % mindre energi än en klassisk torktumlare.
    
 2. För dig som inte tycker om att stryka dina kläder är en torktumlare med en reverserande trumma att föredra. Det innebär att trumman roterar växelvis åt olika håll vilket gör att tvätten får både mindre och färre skrynklor.
   
 3. Beroende på var torktumlaren kommer vara placerad kan det vara mer eller mindre viktigt med belysning i trumman. Om tumlaren exempelvis står i källaren och takbelysningen har mer att önska kan det finnas vits med innerbelysning, så att ingen strumpa glöms kvar i trumman.
   
 4. För dig som är extra rädd om dina kläder bör hålla ögonen öppna efter Woolmark-certifiering på torktumlare. Woolmark Blue innebär att maskinen klarar av att torka alla olika typer av kläder, även ylleplagg som är märkta med handtvätt. Plaggen kommer varken krympa eller filta ihop sig.
   
 5. En torktumlare med inverter- eller kolborstfri motor ger dig en maskin som har längre livslängd, minskad energiförbrukning, mindre vibrationer och lägre ljudnivå. Vilket exempelvis gör den perfekt om torktumlaren är placerad i badrummet.
   
 6. En torktumlare med sensorstyrning gör att torktumlaren stängs av automatiskt när tvätten är torr. På så vis förbrukas aldrig mer energi än vad som behövs och det bidrar även till att kläderna behandlas mer skonsamt.
   
 7. Genom att inte låta tvätten torka helt torr sparar du energi. Dessutom ger lite fukt ett slätare resultat när du viker eller hänger tvätten.
   
 8. Om du ska placera torktumlaren i exempelvis badrummet eller bor i ett flerfamiljshus är det en kondenstorktumlare som gäller. En kondenstorktumlare samlar upp fukten i en behållare eller spolas ut i avloppet. Till skillnad mot en frånluftstorktumlare som måste anslutas till ventilationen för att få bort både fukt och varm luft.
   
 9. En torktumlare med skontrumma behandlar dina kläder mer skonsamt genom att trumman har en unikt utformad struktur. Strukturen gör att tvätten i större utsträckning svävar i den varma luftströmmen och landar mjukt. Eftersom att en skontrumma gör att du kan torka de flesta typer av plagg ger den dig även en tidsvinst.
   
 10. Kommer du ihåg att rengöra kondensorn regelbundet? Inte? Du kan vara lugn, det finns torktumlare med självrengörande kondensor. Den självrengörande kondensorn spolas igenom automatiskt under torkcykeln genom att använda vattnet som förångats från den blöta tvätten. En ren kondensor garanterar låg energiförbrukning samt att torktumlaren torkar effektivt under hela dess livslängd.

Här kan du se alla våra torktumlare »

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa