Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Hjälp att välja dammsugare
2019-03-26

Tips för att välja rätt dammsugare


Att välja dammsugare är inte alltid så lätt som många tror. Därför vill vi ge dig vägledning, så att dammsugaren får din vardag att fungera.
Vilken dammsugaren du ska välja beror på hur du bor, om du har allergi och hur ditt hem är möblerat. 

Gå igenom dessa punkter innan du väljer vilken dammsugare som ska bli din nya hjälpreda.


  1. För dig med allergi rekommenderas en dammsugare med partikelutsläppsklass A för att minsta mängden damm som kan finnas kvar i luften.

  2. Om du bor stort bör du kika på dammsugarens räckvidd. För att du så få gånger som möjligt ska behöva byta vägguttag under dammsugningen. 11 meter och uppåt är att betrakta som lång räckvidd.

  3. Ljudnivån på dammsugare kan variera en del vilket kan vara värt att ta hänsyn till om du exempelvis vill dammsuga när barnen sover. 60 dB motsvarar vanlig samtalston medan 85 dB är jämförbart med en hårtork.

  4. Ett HEPA-filter ser till både golvet och luften blir fritt från damm eftersom att de är extra täta och stoppar även de minsta partiklarna. HEPA-filtren finns i flera olika varianter; HEPA 11 renar luften upp till 95 %, HEPA 12 upp till 99,5 % och HEPA 13 upp till 99,95 %. Kom dock ihåg att byta filter varje eller vartannat år för att det ska fungera önskvärt.

  5. Om du har flera våningar bör du tänka på dammsugarens vikt. Att behöva bära en tungviktare upp och ner för trapporna kan minska antalet gånger dammsugaren används avsevärt.

  6. Dammsugarens rörlighet är en viktig egenskap, framförallt i hem med mycket möbler. Så ta en extra titt på dammsugarens hjul. 4 hjul som kan snurra oberoende av varandra är optimalt för största möjliga rörlighet.

  7. Stora dammsugare kan vara svåra att få plats med i städskåpet. Därför kan det vara smart att välja en mindre modell om du har begränsad förvaring

  8. För dig som likställer dammsugning med pesten; så kan vi inte nog förespråka en robotdammsugare. De kan till och med dammsuga när du är på jobbet så att det är helt rent när du kommer hem.

Energimärkningen på dammsugare har ogiltigförklarats i EU-domstolen den 18 januari 2019 och ska inte användas.
EU-kommissionen har påbörjat arbetet med att ta fram en ny obligatorisk energimärkning för dammsugare, samt reviderade ekodesignkrav. Tills detta är klart finns ingen giltig energimärkning för dammsugare. Ekodesignkraven för dammsugare gäller som vanligt.

Här kan du se våra dammsugare »

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa