Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

  • Se aktuella leveranstider
  • Se öppettider och butiksinformation
Bild för kategori Avfuktare

Avfuktare

 
Har du problem med fuktig luft inomhus? Lösningen kan vara att skaffa en luftavfuktare. En avfuktare reducerar oönskad fukt ur inomhusluften och ser till att luftfuktighetsnivån hålls jämn samt reducerar dålig lukt.

Då allt fler villaägare byter ut sina oljepannor mot modernare uppvärmningsmetoder kan fukthalten i exempelvis källaren stiga och då kan en luftavfuktare vara en bra investering. Krypgrunder är också en bidragande orsak till fuktproblem, speciellt under sensommaren då det under varma dagar med kalla nätter kan bildas så kallad sommarkondens.

Även nyproducerade hus kan vara i behov av en luftavfuktare då dessa oftast är väldigt täta med dålig ventilation som stänger inne fukten. En luftavfuktare passar även utmärkt i sommarhuset under vintern istället för att ha värmen på. 

Hur arbetar en luftavfuktare?

En fläkt i luftavfuktaren suger in fuktig luft till en kompressordriven kylslinga som kondeserar fukten till en behållare eller avrinning via slang. Den torra, varma luften återförs sedan ut i rummet. 

Vilken luftavfuktare ska du välja?

Vilken luftavfuktare du ska välja beror på var den kommer vara placerad, vad den ska användas till och hur mycket den kommer att användas. Om du ska ha avfuktaren i sommarstugan under vintern är det bra om den fungerar vid låga temperaturer samt att den har en slang för att kunna kopplas direkt till avloppet. I de fall att avfuktaren ska användas under längre perioder bör du välja en med lägre effekt för att inte elräkningen ska skjuta i höjden. Om den däremot ska användas för att exempelvis torka tvätt rekommenderas en med hög effekt för att tvätten ska bli torr så fort som möjligt. Om avfuktare kommer vara placerad i sovrummet, tänk på att välja en med så låg ljudnivå som möjligt för att den inte ska störa din nattsömn.

Här kan du se alla våra avfuktare »

ELON Tipsar!
Produktpaket
Visa
 
Info