Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Utomhusbelysning

Utomhusbelysning

2019-04-16

Ljusare tider finns runt knuten

Att belysa sin trädgård har tveklöst blivit viktigare för Sveriges villaägare under de senaste åren. Både för att det är vackert och funktionellt men även för att det är avskräckande mot oinbjudna gäster.

Många av oss svenskar lägger mycket tid och pengar på våra trädgårdar trots att det under större delen året är mörkt ute. Men med hjälp av ljus kan vi förhöja trädgården och förlänga årstiden. När du ska ljussätta din trädgård finns det några grundläggande platser att belysa. Entrén för att enkelt kunna vägleda sig till dörren när det är mörkt och uteplatsen för att kunna sitta ute sent på kvällen. Men det finns även andra platser som kan belysas.

 

 

Gå in och titta ut genom fönstren mot din trädgård för att se om det är några platser eller träd som du vill framhäva. Belysningen används dels för att beskriva trädgården, dels för att du alltid ska kunna se vad som händer där ute. Tillåt också att delar av din trädgård är mörk, eftersom det aldrig går att få det lika ljust som på dagen. Ett enkelt sätt att börja är att gå ut i trädgården och provbelysa med en ficklampa innan du monterar belysningen för att se varifrån du vill att ljuset ska komma.

 

 

Välj ut dina favoriter i trädgården och förhöj dem, på så sätt får du olika trädgårdar beroende av tid på dygnet. Samma trädgårdsbelysning kan användas sommar som vinter, men det är viktigt att tänka på att ljuset förändras beroende på årstid. Blanda gärna olika ljusstyrkor för att skapa ett djup i trädgården och välj hellre flera små ljuseffekter istället för en allmänbelysning.

 

 

På sommarhalvåret kan du med fördel använda solcellsbelysning. Den är mycket smidig då den sköter sig helt automatiskt via ljussensor och dagsljus. Den inbyggda ljussensorn tänder belysningen när det blir mörkt och lyser därefter i några timmar. Solpanelen laddar sedan det laddningsbara batteriet i dagsljus.
Lys upp en ga°ngva¨g med solcellspollare, eller var kreativ med en ljusslinga pa° balkongen. Det a¨r bara din egen fantasi som sa¨tter gra¨nserna.
 

Här kan du klicka dig runt bland våra olika typer av utomhusbelysning »

 

Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa