Stäng

Produkter

  1. {{ product.Name }} 
Alla resultat för produkter

Hittade inga matchande produkter

Produktgrupper

Alla resultat för produktgrupper

Hittade inga matchande produktgrupper

Sidor

Butikssidor
Övriga sidor
Alla resultat för sidor

Hittade inga matchande sidor

 

 

På elon.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Läs här varför vi använder kakor på vår webbplats

I vår integritetspolicy så kan du läsa om hur vi på elon.se hanterar dina personuppgifter Här hittar du vår integritetspolicy

 Stäng

Genom att välja en butik får du:

Bild för kategori Luftrenare

Är pollensäsongen besvärlig för dig?


Pollensäsongen är här och kan göra att våren är en besvärlig årstid för många. Pollenallergi brukar visa sig i form av nästäppa, nysningar och kliande ögon. För att minska besvären kan en luftrenare vara till hjälp. En luftrenare tar bort upp till 99,97 % av all pollen ur luften i det rum som den används i. När du inte behöver andas in pollen minskar symptomen avsevärt.

Placera luftrenaren i rummet du använder mest

Luftrenaren fungerar bara i det rum där den är placerad. Därför rekommenderar vi att den är i det rum där du vistas mest, exempelvis sovrummet. Det går utmärkt att flytta luftrenaren under dagen från sovrummet till vardagsrummet, beroende på var du befinner dig.

Förutom en luftrenare finns det andra knep som kan minska allergibesvären. Här har vi listat några av dem.

  • Tvätta håret på kvällen för att skölja ur allt pollen som fastnat under dagen

  • Håll fönstren stängda under dagen

  • Byt kläder efter att du varit utomhus

  • Undvik närkontakt med djur eftersom de ofta har pollen i pälsen

  • Klipp gräset när det är daggvått, eller ännu hellre låt någon annan göra det

  • Undvik cigarettrök och avgaser – de bidrar till försämrad lungkapacitet

  • Om du gillar att motionera utomhus – gör det på morgonen medan daggen håller pollenhalten i schack

Filter och joniseringsteknik

En luftrenare med filter fungerar genom att en fläkt driver luften genom filter som fångar upp de små partiklarna. Oftast är det HEPA-filter som används och de klara av att ta bort 99,97 % av alla partiklar i luften.

Joniseringsteknik fungerar genom att negativa joner sänds ut i luften, som de positivt laddade partiklarna fastnar på och sedan också laddas negativt. Partiklarna blir då så pass tunga att de faller till golvet, så att du kan dammsuga upp dem.

Det finns luftrenare som använder sig av både jonisering och filter, de drar till sig de negativa jonerna, så att de fastnar i filtret. 

Vilken luftrenare vill du ha?

När du väljer luftrenare finns det flera aspekter att ta hänsyn till. Börja med att titta om luftrenaren är rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet, det ger en vägledning om den är bra ur allergisynpunkt. Därefter bör du fundera på hur stor yta du vill rena, om du endast har besvär på natten kanske det räcker med en mindre luftrenare som kan rena luften i sovrummet. Om luftrenaren exempelvis ska stå i sovrummet är det viktigt att den inte har för hög ljudnivå.

Här kan du hitta våra luftrenare »

På pollenkoll.se kan du bl a få en prognos över pollenläget »Elon tipsar!
Produktpaket
PRISSÄNKT
Visa